ΤΟΠΙΚΑ

Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας ζητεί η ΛΑΣ

να-ληφθούν-ουσιαστικά-μέτρα-προστασί-462118

Καλεί την κυβέρνηση να «αφήσει την καραμέλα της ατομικής ευθύνης»

Κάλεσμα απευθύνει η περιφερειακή παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣ) Θεσσαλίας προς τον λαό της Θεσσαλίας να διεκδικήσει αποφασιστικά η κυβέρνηση να πάρει άμεσα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και να αφήσει την καραμέλα, όπως λέει , της ατομικής ευθύνης.

«Μπροστά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας που ξεδιπλώνεται, η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει σταθερά την αποτυχημένη πολιτική αντιμετώπισης του, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, εστιάζοντας μονόπλευρα στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Σ’ αυτή την γραμμή κινείται και η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας», σημειώνει.

Η ΛΑΣ Θεσσαλίας υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού και να αφήσει τα σχέδια της για αναστολές και απολύσεις υγειονομικών, να ανοίξει και άλλα κρεβάτια απλής νοσηλείας και ΜΕΘ και να αφήσει τα σχέδια για κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών σε όλη τη Θεσσαλία.

«Η υγεία του λαού δεν μπορεί να εναποτίθεται στο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που είναι ήδη εξαντλημένοι από την παράνομη υπερεφημέρευση στην οποία έχουν υποχρεωθεί.

Σκόπιμα η κυβέρνηση επιχειρεί με μπαλώματα να διαχειριστεί τα σοβαρά κενά στα νοσοκομεία γιατί θεωρεί ως δημοσιονομικό κόστος τις προσλήψεις προσωπικού και με αυτόν τον τρόπο υπηρετείται η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου