ΤΟΠΙΚΑ

Παράνομη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα Σφαγεία Α.Ε

παράνομη-η-αύξηση-μετοχικού-κεφαλαίο-461140

Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου

Παράνομη κρίθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία «Σφαγεία Βόλου Α.Ε.» κατά 260.000 ευρώ.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για παράβαση νόμου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ακύρωσης «η επιχειρούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συνιστά ταμειακή της διευκόλυνση προκειμένου να εκπληρώσει οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους ή για κάλυψη λειτουργικών δαπανών».

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των 260.000 ευρώ, οι 165.000 ευρώ προορίζονταν για την κάλυψη χρεών προς το ΙΚΑ και την Εφορία και τα υπόλοιπα για τη δημιουργία τυποποιητηρίου – παρασκευαστηρίου.

Η Αποκεντρωμένη επικαλείται Νόμο βάσει του οποίου, «απαγορεύεται η άμεση ή έμμεση επιχορήγηση από ΟΤΑ των ανωνύμων εταιρειών τους, η αύξηση κεφαλαίου ή εισφοράς απαιτείται να συνδέεται με βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει ή με προσθήκη και άλλων δραστηριοτήτων στους καταστατικούς σκοπούς της επιχείρησης και δεν συντελείται απλώς για ταμειακή της διευκόλυνση προκειμένου να εκπληρώσει οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους ή για κάλυψη λειτουργικών δαπανών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου