ΤΟΠΙΚΑ

«Κάθοδος εν Αθήναις…» από συνταξιούχους

κάθοδος-εν-αθήναις-από-συνταξιούχ-460214

Θα συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση για τις περικοπές στις επικουρικές

Κομβόι συνταξιούχων από το Βόλο στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη. Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις του Νομού Μαγνησίας ετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 για τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική συγκέντρωση που θα γίνει στα Προπύλαια και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων βγαίνουν στο δρόμο με αφορμή τις νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις από αρχές Ιουλίου. Οι συνταξιούχοι παράλληλα διαμαρτύρονται καθώς από 1/01/2015 θα εφαρμόζεται το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών, όπου με βάση αυτόν τον υπολογισμό όλες οι συντάξεις θα υπολογίζονται στα 360 € και κάτω εάν φυσικά το κράτος μπορεί να καλύπτει αυτό το ποσό, όπως υποστηρίζουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις.

«Ολα τα παραπάνω μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα τα οποία θα δίνονται πέραν όλων των άλλων με εισοδηματικά κριτήρια (βλέπε τεκμαρτά εισοδήματα ή ότι άλλο μπορούν να σκεφτούν)» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων της Μαγνησίας.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν να μην υπάρξουν αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση που θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα και θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στον οικογενειακό τους προγραμματισμό που «ούτως ή άλλως έχει τιναχθεί στον αέρα».

Ζητούν επίσης να καταργηθούν τώρα οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι, να αποκατασταθούν όλες περικοπές των συντάξεων όπως επίσης ο 13ος και 14ος μισθός και απαιτούν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας.

Από το Βόλο όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής επικοινωνώντας στα τηλ. 2421038663 και 2421031307.

Τα πούλμαν του Βόλου θα αναχωρήσουν στις 11 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου