ΤΟΠΙΚΑ

Διένειμαν την πατάτα διαμαρτυρίας… ~ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

διένειμαν-την-πατάτα-διαμαρτυρίας-υ-460007

Χωρίς μεσάζοντες σε 800 άτομα 20 τόνοι πατάτας από την «Ανωση Βόλου»

Είκοσι τόνοι πατάτας από την Αχαΐα διανεμήθηκαν το περασμένο Σάββατο από τους εθελοντές της «Ανωσης» στο Βόλο. Η 30η διανομή «χωρίς μεσάζοντες» της εθελοντικής ομάδας είχε τη μορφή διαμαρτυρίας στις προβλέψεις πρόσφατου νόμου, ο οποίος καταργεί προγενέστερη νομοθεσία που ρύθμιζε το υπαίθριο εμπόριο.

Το περασμένο Σάββατο, από το χώρο του πάρκινγκ του Πανθεσσαλικού Σταδίου περισσότεροι από 800 Βολιώτες -ακόμη και αν δεν είχαν προχωρήσει προηγουμένως σε παραγγελία- πέρασαν μπροστά από τα σημεία με τους στοιβαγμένους τόνους παράτας και προμηθεύτηκαν ποσότητες του ελληνικού προϊόντος που επιθυμούσαν σε τιμή «χωρίς μεσάζοντες». Με τις αγορές τους ενίσχυσαν την προσπάθεια της εθελοντικής ομάδας στο Βόλο και σε όλη τη χώρα για ελληνικά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή. Εκατοντάδες υπογραφές συγκεντρώθηκαν σε κείμενο υπέρ της κατάργησης του τελευταίου νόμου.

«Οι διανομές ελληνικών ποιοτικών προϊόντων σε δίκαιες χαμηλότερες τιμές, η ενίσχυση των παραγωγών μας, η στήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, η αυτοοργάνωση και η συμμετοχή πολλών σε πολιτικές πράξεις (όπως είναι το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες») και όχι κομματικές, δε θα έπρεπε να φοβίζουν ή να ενοχλούν την κυβέρνηση μιας χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία.

Είναι φανερό πως δεν έχει περάσει απαρατήρητη τόσο η δράση μας στην πόλη του Βόλου, όσο και η δράση των εθελοντικών ομάδων σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Πολλές στρεβλές καταστάσεις δεκαετιών θα πρέπει να διορθωθούν, και μπορούμε να το κάνουμε έχοντας ως όπλο την αλληλεγγύη», τονίζουν μέλη της «Ανωσης».

Η επόμενη διανομή προγραμματίζεται για 5 ή 12 Ιουλίου, οπότε θα συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών σε συνεργασία και με άλλες πρωτοβουλίες της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου