ΤΟΠΙΚΑ

Καθηγητές στη γύρα… ~ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΝΑΖΗΤΑ ΛΥΣΗ

καθηγητές-στη-γύρα-το-δ-σ-τησ-ελμε-ανα-459671

Η πρόταση θα σταλεί για έγκριση στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας

Να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο του περιηγητή – εκπαιδευτικού, σε τρία, τέσσερα, πέντε ακόμη και έξι σχολεία μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, στο χερσαίο τμήμα του Νομού ή ακόμη και σε υποχρεωτικές διαθέσεις στην Β΄ περιοχή της Μαγνησίας, συζητήθηκε χθες το απόγευμα σε συνεδρίαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Η πρόταση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για ομαδοποίηση Σχολικών Μονάδων θα σταλεί στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας και στην περίπτωση που δεν υπάρξουν ενστάσεις θα ισχύσει από την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Η παραπάνω κατάσταση ταλαιπωρεί τους εκπαιδευτικούς μετά την περσινή επιβολή από το Υπουργείο των νέων περιοχών μετάθεσης στο Νομό (Α και Β), την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, τη μείωση των τμημάτων κ.λπ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, τα μέλη του Δ.Σ. επεσήμαναν ότι, αν και είναι βέβαιο ότι το φαινόμενο θα γίνει καθεστώς εκτιμούν ότι η υπάρχουσα δομή Ομάδων – Ομορων Ομάδων που ισχύει δεν είναι λειτουργική με αποτέλεσμα να επιτείνεται το πρόβλημα.

«Μετά τη σημερινή (χθεσινή) συνεδρίαση και αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, οι οποίες θα συνηγορήσουν στο να αλλάξει η πρόταση, θα στείλουμε την πρόταση στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα εγκριθεί και ότι θα ισχύσει για την ερχόμενη σχολική χρονιά», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Σύμφωνα με το υπάρχον σύστημα, εκπαιδευτικοί οι οποίοι κρίνονται υπεράριθμοι κατά προτεραιότητα, εφόσον αιτηθούν, τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις σε σχολικές μονάδες της ίδιας ή όμορης ομάδας σχολείων της ομάδας σχολείων στην οποία κατέχουν οργανική θέση και κρίθηκαν ή ζήτησαν να κριθούν υπεράριθμοι.

Επίσης εκπαιδευτικοί που έχουν οργανική θέση και δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους ή εξακολουθούν να παραμένουν υπεράριθμοι καλούνται, με ή χωρίς αίτησή τους, να καλύψουν το ωράριό τους σε σχολικές μονάδες κατά σειρά: Ιδιας ομάδας σχολείων, όμορης ομάδας σχολείων, περιοχής μετάθεσης και άλλης περιοχής μετάθεσης του ίδιου ΠΥΣΔΕ.

Η πρόταση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, η πρόταση που τοΔ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας εισηγήθηκε στους Συλλόγους Συλλόγους Εκπαιδευτικών αναλυτικά είναι:

Για το χερσαίο τμήμα (Α Περιοχή Μαγνησίας): 1η Ομάδα: Σχολικές Μονάδες Καλλικρατικού Δήμου Βόλου (Σχολεία Βόλου, Νέας Ιωνίας, Αγριάς, Λεχωνίων, Αγχιάλου).

2η Ομάδα: Σχολικές Μονάδες Δήμου Αλμυρού & Δήμου Ρήγα Φεραίου (Σχολεία Βελεστίνου, Στεφανοβικείου, Καναλίων, Ευξεινούπολης, Αλμυρού, Σούρπης, Πτελεού.)

3η Ομάδα: Σχολικές Μονάδες Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου & Δήμου Νοτίου Πηλίου (Σχολεία Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Μηλεών, Αργαλαστής, Τρικερίου).

Ομορες Ομάδες χερσαίου τμήματος της Μαγνησίας: Οι τρείς ανωτέρω Ομάδες (1, 2 και 3), του χερσαίου τμήματος, θεωρούνται Ομορες Ομάδες.

Για το νησιωτικό τμήμα (Β Περιοχή Μαγνησίας):1η Ομάδα: τα Σχολεία του Δήμου Σκιάθου, 2η Ομάδα: τα Σχολεία του Δήμου Σκοπέλου και 3η Ομάδα: τα Σχολεία του Δήμου Αλοννήσου.

Τέλος όμορες ομάδες νησιωτικού τμήματος της Μαγνησίας: Οι τρεις ανωτέρω Ομάδες (1, 2 και 3), του νησιωτικού τμήματος, θεωρούνται Ομορες Ομάδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου