ΤΟΠΙΚΑ

Ζητεί ανασχεδιασμό του τουριστικού προγράμματος στη Θεσσαλία

ζητεί-ανασχεδιασμό-του-τουριστικού-π-45935

Η «Θεσσαλία στην Καρδιά μας» κατέθεσε πρόταση στην Περιφέρεια

Να συζητηθεί άμεσα η αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 στον τουρισμό της Θεσσαλίας ζητεί η περιφερειακή παράταξη του Νίκου Τσιλιμίγκα «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας», καταθέτοντας πρόταση στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου.

Η περιφερειακή παράταξη πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει ανασχεδιασμός του τουριστικού προγράμματος και να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης των άμεσων προβλημάτων.

«Ο τουρισμός παράγει το 13% του ελληνικού ΑΕΠ και οι εργαζόμενοί του, φτάνουν περίπου το 26% της συνολικής απασχόλησης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ) κάνει λόγο για τη χειρότερη κρίση από το 1950 και εκτιμάται πως το ποσοστό μείωσης των τουριστικών αφίξεων για το 2020, θα κυμανθεί μεταξύ 60% και 80% στα κράτη-μέλη του.

Συμβατές με τις προβλέψεις αυτές, είναι και τα μηνύματα του ΔΝΤ και της Ε.Ε. καθώς και η δήλωση του πρωθυπουργού, για 10% ύφεση στην Ελλάδα. Η συνολική εκτιμώμενη απώλεια του ξενοδοχειακού τζίρου φτάνει στα 4,46 δισ.», αναφέρει. Η περιφερειακή παράταξη σημειώνει ότι μπροστά στους κινδύνους αυτούς, απαιτείται δέσμη γενικών και στοχευμένων μέτρων, για τον περιορισμό της καταστροφής επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας, σε έναν τόσο εξαρτώμενο από τη διεθνή ζήτηση τομέα, όπως ο τουρισμός και ζητεί την κατάρτιση ενός μαζικού προγράμματος επιδότησης του εσωτερικού τουρισμού, το οποίο θα είχε πολλαπλά και κοινωνικά οφέλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου