ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση Κούβελου στον Γερουλάνο

επίθεση-κούβελου-στον-γερουλάνο-459009

Επίθεση κατά της ηγεσίας του Υπουργού Πολιτισμού εξαπέλυσε χθες ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων κ. Ισίδωρος Κούβελος για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων.

Ο πρώην επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης των Αγώνων σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «είναι ανακριβές ότι η ΔΕΜΑ δεν δέχθηκε τον εξορθολογισμένο προϋπολογισμό -όπως υποστηρίζει εξαρχής το Υπουργείο Πολιτισμού- που σχεδίασε η Κυβέρνηση και τούτο, πρώτον γιατί ΟΥΔΕΠΟΤΕ εμφανίστηκε κάποιος προϋπολογισμός στην ΔΕΜΑ και δεύτερον γιατί την ΔΕΜΑ ποτέ δεν την ενδιέφερε το ύψος του προϋπολογισμού».

Παράλληλα ο κ. Κούβελος προσθέτει ότι η ΔΕΜΑ «ούτε φιέστες ζητούσε ούτε σπατάλες, έχοντας πλήρη συναίσθηση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας. Το μόνο που την ενδιέφερε σύμφωνα με τον κ. Κούβελο και επαναλάμβανε ήταν η κατάθεση των σχετικών εγγυήσεων από την πλευρά της Κυβέρνησης, που να διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων και ένα σχέδιο φιλοξενίας των αθλητών».

Ο κ. Κούβελος υποστηρίζει επίσης ότι κανένα μέλος της κυβέρνησης «εκτός από τον ΓΓΑ κ. Π. Μπιτσαξή ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον να προωθήσει θέματα των Αγώνων και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, ο οποίος προκάλεσε μία συνάντηση σε υψηλό επίπεδο» θεώρησε σκόπιμο να τον συναντήσει και να του εκθέσει τις θέσεις της αναφορικά με προϋπολογισμούς, Μεσογειακό Χωριό, πολιτιστικό πρόγραμμα κ.λ.π., «παρά το ότι ήταν γνωστό ότι από την θέση που κατείχα μπορούσα να υποστηρίξω τις θέσεις της».

Τέλος καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «δεν ήξερε τι ήθελε στην πραγματικότητα. Γιατί αν θεωρούσε ότι ήταν καλύτερα να μην γίνουν για λόγους οικονομικούς, ας αποφάσιζαν ευθαρσώς κάτι τέτοιο από τον περασμένο Φεβρουάριο! Αν αντίθετα ήθελε την διοργάνωση στον Βόλο και την Λάρισα, γιατί αδιαφόρησε να στείλει την αναμενόμενη εγγύηση;» αναρωτιέται καταλήγοντας ο κ. Κούβελος.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου