ΤΟΠΙΚΑ

«Νόμιζα ότι ήμουν σε υπηρεσία…»

νόμιζα-ότι-ήμουν-σε-υπηρεσία-45828

Ο 35χρονος αθίγγανος που υπέδειξε τον αστυνομικό ως προμηθευτή χασίς θεωρούσε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ότι διευκόλυνε επιχείρηση της Δίωξης

«Οταν παρέδωσα την ποσότητα χασίς στον λιμενικό, ο οποίος παρουσιάστηκε στο σημείο της συνάντησης ως αγοραστής, νόμιζα ότι λειτουργούσα στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών…» φέρεται να είπε ενώπιον του Ανακριτή Βόλου ο 35χρονος αθίγγανος, ο οποίος μαζί με τον 65χρονο πατέρα του και έναν αρχιφύλακα της Δίωξης Βόλου συνελήφθησαν από λιμενικούς για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ο 35χρονος αθίγγανος, ο οποίος μετά το τέλος της απολογίας του και έπειτα από πολύωρη συνδιάσκεψη Ανακριτή και Εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος -ο πατέρας του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα- έδωσε τη δική του και διαφορετική εκδοχή γύρω από την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, που προκάλεσε το «ξήλωμα» του Τμήματος Δίωξης Βόλου.

Ο αθίγγανος φέρεται να παραδέχθηκε, όπως άλλωστε υποστηρίζει και ο αρχιφύλακας της Δίωξης, ότι ήταν πληροφοριοδότης της υπηρεσίας και η «πηγή» που είχε οδηγήσει πολλές υποθέσεις ναρκωτικών σε εξιχνίαση.

Στην τελευταία υπόθεση, όπως ανέφερε, παρέλαβε την ποσότητα χασίς και μετέβη στο σημείο της συνάντησης, θεωρώντας ότι η αγοραπωλησία αποτελούσε μέρος επιχείρησης που είχε καταστρώσει η Δίωξη Ναρκωτικών για να συλληφθεί ο αγοραστής του ενός κιλού χασίς. Δεν περίμενε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ότι λειτουργούσε σε πραγματική πώληση και η σύλληψή του τον αιφνιδίασε. Γι’ αυτό άλλωστε, όπως φέρεται να είπε, συνεργάστηκε μετά τη σύλληψή του αμέσως με τις λιμενικές αρχές και υπέδειξε τον αστυνομικό ως το πρόσωπο που όπως υποστηρίζει του παρέδωσε την ποσότητα χασίς.

Οι αθίγγανοι προσήλθαν χθες στον Ανακριτή, παρουσία των δικηγόρων τους, Κ. Γούση και Ι. Μηλίνη, ενώ ασφυκτικά γεμάτοι ήταν πάλι οι χώροι των δικαστηρίων από αθιγγάνους σε ένδειξη συμπαράστασης.

Σήμερα η απολογία του αστυνομικού Ο 45χρονος αρχιφύλακας, στο μεταξύ, μετά από δεύτερη προθεσμία που έλαβε θα απολογηθεί σήμερα το πρωί στον Ανακριτή Βόλου. Από τη δική του πλευρά φέρεται να υποστηρίζει ότι ο αθίγγανος ήταν όντως πληροφοριοδότης της υπηρεσίας και τον γνώριζε στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, αλλά καμία ποσότητα χασίς δεν του παρέδωσε για να πουλήσει.

Ούτε χρήματα, όπως λέει, έλαβε στα χέρια του, αλλά το χρηματικό ποσό πέταξε στη θέση του συνοδηγού του αυτοκινήτου του ο αθίγγανος. Στις Άσπρες Πεταλούδες, όπου έγινε η συνάντηση, ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ο αθίγγανος τον κάλεσε γιατί είχε βλάβη με το αυτοκίνητό του.

Ο αρχιφύλακας, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και παραμένει κρατούμενος προκειμένου να απολογηθεί σήμερα, συνελήφθη μαζί με τους δύο αθίγγανους, σε τυχαία επιχείρηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, όταν στο πλαίσιο της προανάκρισης οι λιμενικοί ερεύνησαν από ποιον ο 35χρονος αθίγγανος προμηθεύτηκε το ένα κιλό χασίς που «πουλήθηκε» στη διάρκεια ελεγχόμενης συνάντησης σε λιμενικό – «αγοραστή». Όταν ο αθίγγανος υπέδειξε τον αστυνομικό, λέγοντας μάλιστα ότι θα είχαν νέα συνάντηση για να του παραδώσει τα χρήματα, του ζητήθηκε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον αρχιφύλακα και σε νέα ελεγχόμενη συνάντηση αυτή τη φορά αθιγγάνου – αστυνομικού ακολούθησε η σύλληψή του.

Για την υπόθεση, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος έχει ασκηθεί, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της αγοράς, κατοχής, μεταφοράς, πώλησης ναρκωτικών ουσιών, της ηθικής αυτουργίας σε μεταφορά και πώληση ναρκωτικών, της παράνομης κατοχής όπλου και της παραχάραξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου