ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος με όρους 20χρονος Βολιώτης

ελεύθερος-με-όρους-20χρονος-βολιώτης-45826

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε χθες το μεσημέρι με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 20χρονος Βολιώτης, που κατηγορούταν για δύο ληστείες στη Νέα Ιωνία με θύματα ηλικιωμένους.

Ο νεαρός οδηγήθηκε χθες συνοδεία αστυνομικών στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθεί για τις πράξεις του.Απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή. Υποστήριξε ότι το όνομά του ενεπλάκη, επειδή είναι φίλος με τους κατηγορούμενους. Αρνήθηκε και την επίθεση σε 89χρονη και τη ληστεία σε παππού, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα απολύτως.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο 20χρονος κατηγορείται ότι το Σάββατο 26 και την Τρίτη 29 Μαρτίου διέπραξε δύο ληστείεςαπό κοινού με συνομήλικό του υπήκοο Αλβανίας, που είναι ήδη προφυλακισμένος.

Συγκεκριμένα, οι δύο νέοι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, σύμφωνα με την Αστυνομία, παραβίασαν τις πόρτες των οικιών ηλικιωμένων ημεδαπών, άνδρα και γυναίκας αντίστοιχα, και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό, ακινητοποίησαν τους παθόντες, ασκώντας λεκτική και σωματική βία.

Ακολούθως, αφαίρεσαν στην πρώτη περίπτωση δύο μπουφάν που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και στη δεύτερη περίπτωσηένα πορτοφόλι που δεν περιείχε χρήματα.

Επισημαίνεται ότι ο 20χρονος δεν έχει απασχολήσει ποτέ αστυνομικές και δικαστικές αρχές, καθώς έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης μετά την εξιχνίαση ληστείας στην Ανάβρα με θύμα 89χρονη και λεία ποσό πέντε ευρώ.

Για τις επιθέσεις σε ηλικιωμένους συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις νέοι, ο 20χρονος υπήκοος Αλβανίας που προφυλακίστηκε, δύο 19χρονοι που αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους και μία 17χρονη, που αφέθηκε ελεύθερη και ανατέθηκε η επιμέλειά της στους γονείς της, οι οποίοι από εδώ και στο εξής θα είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις της.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου