ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 18χρονου για φθορές στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Βόλο

καταδίκη-18χρονου-για-φθορές-στα-γραφεί-45813

Τα έσπασε γιατί δεν άντεχε να βλέπει παντού σβάστικες

Την ώρα που με ένα κολωνάκι, το οποίο αφαίρεσε από πεζοδρόμιο, έσπαζε την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο στενό της Σκενδεράνη στο Βόλο, ακινητοποιήθηκε χθες μεταμεσονύκτιες ώρες από πολίτη ένας 18χρονος μαθητής. Ο 18χρονος παρέμεινε ακινητοποιημένος μπροστά από τα γραφεία του κόμματος και συνελήφθη από αστυνομικούς, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το περιστατικό.

Χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με την κατηγορία της βίας κατά πολιτικού κόμματος και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή. Ο 18χρονος άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Στη δίκη κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες κατηγορίας. Δύο αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύλληψή του, ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, και ο πολίτης ο οποίος τον ακινητοποίησε.

Ο πολίτης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι βρισκόταν σε κοντινό κατάστημα πρόχειρου φαγητού, άκουσε το θόρυβο από τη θραύση τζαμαρίας και όταν είδε τον νεαρό να σπάζει με το σιδερένιο αντικείμενο, τον σταμάτησε και τον κράτησε στο σημείο μέχρι να έρθουν αστυνομικοί.

Όταν ρωτήθηκε από την έδρα πώς και δεν φοβήθηκε να πλησιάσει ένα άτομο που έσπαζε, υποστήριξε ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που τα φαινόμενα βίας εντείνονται, κάθε πολίτης οφείλει να συμβάλει, στο μέτρο του δυνατού, για τον περιορισμό τους.

Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι στην τσέπη του συλληφθέντα βρέθηκε μαύρος μαρκαδόρος και συνδέθηκε με τα «φρέσκα» μηνύματα που υπήρχαν σε γύρω τοίχους κατά των φασιστών.

Ο 18χρονος δεν αρνήθηκε τις πράξεις του και ανέφερε στο δικαστήριο πως οδηγήθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής γιατί δεν αντέχει να βλέπει σβάστικες σε όλη την πόλη.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου