ΤΟΠΙΚΑ

Ζητεί έλεγχο της ανοσίας των συμβούλων ενόψει του δημοτικού συμβουλίου Βόλου

ζητεί-έλεγχο-της-ανοσίας-των-συμβούλω-457544

Ελεγχο της κατάστασης ανοσίας του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου Βόλου ζητεί η δημοτική παράταξη «Βόλος-Ανατροπή -Δημιουργία» ενόψει της διά ζώσης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου την Τετάρτη.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γιώργου Μουλά, σημειώνει τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Λάβαμε την Πρόσκλησή σας για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί δια ζώσης, την Τετάρτη, 25/8/21, και για την οποία επικαλείστε την υπ’ αριθμ. 56/16-08-2021 (ΑΔΑ: 94Η846ΜΤΛ6-Γ4Τ) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που αναφέρεται σε «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού».

Στην συγκεκριμένη Εγκύκλιο αναφέρεται μεταξύ των άλλων και ότι: «Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα 3 του άρθρου 10 τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκόμενων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού].»

Δηλαδή, στην εν λόγω εγκύκλιο ορίζονται ως βασικές προϋποθέσεις (α) οι συμμετέχοντες να έχουν αποδεδειγμένα αποκτήσει ανοσία, φέροντες το σχετικό πιστοποιητικό (είτε εμβολιασμένοι, είτε νοσήσαντες) και (β) να τηρείται η αναλογία του (1) ενός ατόμου ανά πέντε (5) τμ.

Προφανώς, για να συγκαλέσετε δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο, θα έπρεπε να είχατε λάβει υπόψη τις παραπάνω προϋποθέσεις, να είχατε ελέγξει και επιβεβαιώσει την κατάσταση ανοσίας των μελών του σώματος και ακολούθως να είχατε αποφασίσει να αναλάβετε ακέραιη την ευθύνη του εγχειρήματος.

Επικαλούμενοι και την επαγγελματική σας ιδιότητα, θεωρούμε ότι καμία μικρο-σκοπιμότητα δεν θα πρέπει να επιτρέπει ανεύθυνες αποφάσεις, που μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία συνανθρώπων μας, ειδικά στην παρούσα περίοδο, που ο κορονοϊός εκ νέου εμφανίζει έξαρση.

Ως εκ τούτου, και επειδή η υγεία μας είναι πάνω από κάθε … συμπαραστάτη του Δημότη, παρακαλούμε, στο εναπομείναν διάστημα μέχρι την συνεδρίαση του Συμβουλίου, και μέχρι τρεις (3) ώρες πριν την έναρξή του,

  1. να ελέγξετε την κατάσταση ανοσίας όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου
  2. να διαβεβαιώσετε δημόσια, με ανακοίνωσή σας, όλες τις Παρατάξεις ότι άφοβα μπορούν να συμμετάσχουν στην δια ζώσης συνεδρίαση του ΔΣ
  3. να αναλάβετε με δημόσια δήλωσή σας, απόλυτα και προσωπικά, ακέραιη την ευθύνη για προβλήματα υγείας, που τυχόν προκύψουν.

Διαφορετικά, η Παράταξή μας αδυνατεί να συμμετάσχει στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, για λόγους προστασίας της υγείας μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου