ΤΟΠΙΚΑ

Ενήλικες στο θρανίο: Κάνουν το όνειρο πραγματικότητα

ενήλικες-στο-θρανίο-κάνουν-το-όνειρο-π-457210

Δεκάδες απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας έλαβαν χθες το απολυτήριο

Δεκάδες ενήλικες κάνουν το όνειρο κατάκτησης της γνώσης πραγματικότητα και δεν διστάζουν στα χρόνια της ωριμότητας να καθίσουν ξανά στο θρανίο, αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση. Συνολικά 32 εκπαιδευόμενοι αποφοίτησαν χθες από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, με τον ήχο του κουδουνιού να τους οδηγεί στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η καταληκτήρια εκδήλωση της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στη μεγάλη ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των ενήλικων εκπαιδευόμενων αναφέρθηκε ο διευθυντής του σχολείου Λίνος Βίγκλας, υπογραμμίζοντας με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι περισσότεροι από τους μισούς απόφοιτους συνεχίζουν τις σπουδές.

Παράλληλα έκανε λόγο για μια «πλούσια εκπαιδευτική χρονιά με πλήθος δράσεων και εκπαιδευτικών project» που παρουσιάστηκαν στην χθεσινή εκδήλωση, ενώ σημείωσε τον σημαίνοντα ρόλο του σχολείου καθώς «βοηθούμε ανθρώπους που είχαν αποκοπεί εδώ και πολλά χρόνια από το εκπαιδευτικό πλαίσιο να ενταχθούν πάλι σε αυτό και να συνεχίσουν την πορεία τους» είπε.

Με θερμά λόγια μίλησαν για την εμπειρία της επανόδου στο σχολείο στα χρόνια της ωριμότητας τρεις εκπαιδευόμενες, οι οποίες συνιστούν ανεπιφύλακτα σε όσους ονειρεύονται να καθίσουν και πάλι στο θρανίο, να μην διστάσουν καθόλου.

Μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά οκτώ εγγονιών η Αγλαΐα Μυτάκου, δεν φοίτησε στο γυμνάσιο λόγω συνθηκών, αλλά έμαθε την μοδιστρική τέχνη μόλις ολοκλήρωσε το δημοτικό, για να διαπρέψει στην συνέχεια ως μοντελίστ, με μεγάλη επαγγελματική δραστηριότητα. Όταν έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος, αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, έχοντας την στήριξη του συζύγου της, απόστρατου αξιωματικού Φώτη Μελά, και των μελών της οικογένειάς της. «Εδώ ανακάλυψα πράγματα για τον εαυτό μου που δεν τα ήξερα. Ανοιξαν οι ορίζοντες, άρχισα να γράφω και ποιήματα, να εκφράζω τον εαυτό μου. Αυτό το σχολείο είναι ευλογία Θεού και ο κύκλος της μάθησης ήταν για μένα χρυσός» είπε.

Μητέρα δύο ενήλικων παιδιών η Ανδριάνα Χρήστου πληροφορήθηκε εντελώς συμπτωματικά τη λειτουργία του σχολείου κι αποφάσισε χωρίς δεύτερη σκέψη να καθίσει και πάλι στο θρανίο, για να πάρει το απολυτήριο και το έπραξε με την προτροπή του συζύγου της. «Πήγα μέχρι την πρώτη γυμνασίου αλλά δεν το συνέχισα και αποφάσισα να το πράξω τώρα. Μου άρεσε πολύ η διαδικασία, οι καθηγητές είναι εξαιρετικοί, είναι πολύτιμες οι γνώσεις που παίρνεις, είναι τροφή ζωής, γιατί σου ανοίγει ορίζοντες» είπε.

Μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο χρόνο φοίτησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου η Μαριάνθη Χατζή, μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά μιας εγγονής. Είχε από μικρή μεράκι για τα γράμματα και έφεση στη μάθηση αλλά ένα πρόβλημα υγείας του πατέρα της δεν της επέτρεψε να συνεχίσει στο Γυμνάσιο, χωρίς να εγκαταλείψει, ωστόσο, ποτέ το όνειρο. Δεν σταμάτησε να διαβάζει βιβλία και να ονειρεύεται να συνεχίσει το σχολείο στα χρόνια της ωριμότητας. «Θέλω να πάρω το απολυτήριό μου, γιατί είναι ηθική ικανοποίηση για μένα. Οι καθηγητές είναι εξαιρετικοί και μάθαμε πάρα πολλά όλη την χρονιά» υπογράμμισε, περιγράφοντας το άριστο κλίμα που επικρατεί στις σχολικές αίθουσες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου