ΤΟΠΙΚΑ

Διήμερες εκδηλώσεις μνήμης από τους Κυπρίους

διήμερες-εκδηλώσεις-μνήμης-από-τους-κ-45698

Η Ενωση Κυπρίων Μαγνησίας τιμά την ημέρα έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα

Διήμερες εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα διοργανώνουν ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Μαγνησίας, η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος, ο Δήμος Βόλου και η Περιφέρεια Μαγνησίας, αφιερωμένες στην επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, ημέρα έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα των Κυπρίων εναντίον των Αγγλων αποικιοκρατών.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς, ομιλία από τον Αδάμο Α. Μουζούρη, Φιλόλογο και πρόεδρο της Ενωσης Κυπρίων Μαγνησίας με θέμα: «Το τίμημα της Λευτεριάς: Από το Μεγάλο Ξεσηκωμό του 1821, στο Επος του 1955- 59 και στην Τραγωδία του 1974». Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων από το μέλος του Συλλόγου Κυπρίων Γαβριήλ Μουσκή και επετειακά τραγούδια από τη Χορωδία του Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι». Διευθύνει η Λία Λεφάκη.

Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 10.00 π.μ. θα τελεστεί Δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και θα ακολουθήσει κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης. Το παραπάνω διήμερο «Μνήμης και αγώνα» (Παρασκευή και Κυριακή) διοργανώνεται με την Συνεργασία της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος, του Δήμου Βόλου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, του Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι» (Χορωδία), της Φοιτητικής Ενωσης Κυπρίων Βόλου και την στήριξη των Συλλόγων, Ηπειρωτών, Μακεδόνων, Θρακών, Κρητών, Α. Ρωμυλίας, Ποντίων.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, οι διοργανωτές καλούν την τοπική κοινωνία να συνδράμει την προσπάθεια «αλληλεγγύης και βοήθειας στους πρόσφυγες και το δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας και από την οικονομική κρίση, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας και υγειονομικό υλικό». Οι προσφορές θα συγκεντρωθούν στη διάρκεια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας – Βόλου, στις 8.30 μ.μ. ή στη «Στέγη Μελών και Φίλων της Ενωσης Κυπρίων Μαγνησίας» (Κοραή 87) κάθε Τετάρτη (8.30 μ.μ. – 10.00μ.μ.).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου