ΤΟΠΙΚΑ

Παρακράτησε τα χρήματα της θείας της

παρακράτησε-τα-χρήματα-της-θείας-της-45667

Εμπιστεύτηκε τον λογαριασμό της στην ανιψιά της για να μπορεί να κάνει αναλήψεις χρημάτων και να τη φροντίζει, αλλά η ανιψιά «σήκωσε» όλα τα χρήματα από την τράπεζα και τα παρακράτησε χωρίς την άδεια της θείας της.

Ένοχη χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μία 39χρονη ημεδαπή, για υπόθεση υπεξαίρεσης που συνέβη το 2014 σε ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και ανέβηκε χθες στο ακροατήριο.

Η 39χρονη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών με τριετή αναστολή και έφεση με αναστέλλουσα δύναμη για υπεξαίρεση.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα εξουσιοδότησε την ανιψιά της να κάνει αναλήψεις από τον λογαριασμό της, καθώς ήταν άρρωστη και χρειαζόταν έναν άνθρωπο να τη φροντίζει επειδή νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Εντούτοις, η 39χρονη ανιψιά της πήρε όλα τα χρήματα από τον λογαριασμό, τα οποία ανέρχονταν στο ποσό των 11.000 ευρώ, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή της θείας της.

Διά του πληρεξούσιου δικηγόρου της, η καταδικασθείσα υποστήριξε στο δικαστήριο ότι προέβη στην ανάληψη του εν λόγω ποσού επειδή είχε την εξουσιοδότηση από τη θεία της.

Επέμεινε ότι «σήκωσε» τα χρήματα με τη συγκατάθεση της θείας της, και τόνισε ότι έχει ήδη επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος του ποσού. Μετά τη δίκη ασκήθηκε έφεση.

Καταδίκη για σωματική βλάβη

Στο μεταξύ, ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με τριετή αναστολή και έφεση με αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 41χρονο ημεδαπό για σωματική βλάβη.

Η υπόθεση αφορούσε σε επεισόδιο που συνέβη τον Ιανουάριο του 2013 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 66χρονου Βολιώτη.

Την 1η Ιανουαρίου 2013 κατηγορούμενος και μηνυτής είχαν έρθει σε έντονη λογομαχία για προσωπική τους διαφορά και κατά τη διάρκεια του καβγά ο 41χρονος άρπαξε ένα καυσόξυλο και χτύπησε τον 66χρονο στο κεφάλι προκαλώντας του κάκωση.

Ο 41χρονος βαρυνόταν με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της βλασφημίας θείων. Κρίθηκε ένοχος για την επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ απαλλάχτηκε από τα άλλα δύο αδικήματα σε εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου. Μετά τη δίκη άσκησε έφεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου