ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται μίνι καύσωνας

ερχεται-μίνι-καύσωνας-456586

Αναμένεται να «χτυπήσει» 36άρι ο υδράργυρος τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου

Ο πρώτος μίνι καύσωνας του φετινού καλοκαιριού αναμένεται στη Μαγνησία -σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων- τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου με τον υδράργυρο να «αγγίζει» τους 36 βαθμούς Κελσίου ωστόσο διευκρινίζουν ότι πιθανότατα θα παρατηρηθεί θερμική αστάθεια, η οποία και θα συνοδευτεί με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό site«Ε.ΜΕ.Σ Αλέξανδρος Τακούδης», το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, δηλαδή 28-29 Ιουνίου, «αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, που για 2-3 μέρες θα φθάσει τους 35-36 βαθμούς. Θα υπάρχει όμως πιθανότητα θερμικής αστάθειας, που πιθανώς να συνοδευτεί από έντονα φαινόμενα».

Μάλιστα αυξημένες αναμένονται να είναι οι θερμοκρασίες σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά για αύριο Παρασκευή, αναμένεται ο καιρός σχεδόν αίθριος με λίγες συννεφιές αλλά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οσον αφορά τους ανέμους αναμένονται να «πνέουν» βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι και τη θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Μεθαύριο Σάββατο ο καιρός στη Μαγνησία αναμένεται και πάλι αίθριος με λίγες συννεφιές και πιθανώς να βρέξει πρόσκαιρα ενώ οι άνεμοι αναμένονται μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία αμετάβλητη στους 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Αθ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου