ΤΟΠΙΚΑ

Ασφυκτιά το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

ασφυκτιά-το-ειδικό-κατάστημα-κράτηση-4570

Στις φυλακές Βόλου 109 είναι οι κρατούμενοι και 65 άτομα η χωρητικότητα

Οι κρατούμενοι για κλοπές και ληστείες αποτελούν την πολυπληθέστερη ομάδα στις ελληνικές φυλακές. Ακολουθούν οι κρατούμενοι για ναρκωτικά και παράνομη μεταφορά μεταναστών. Από τους 11.988 κρατούμενους στα καταστήματα κράτησης, οι 7.000 είναι αλλοδαποί, ποσοστό που αγγίζει το 63%.

Αναλυτικά στοιχεία για το πρόβλημα συνωστισμού στα καταστήματα κράτησης της χώρας και την ανθρωπογεωγραφία των κρατουμένων στις φυλακές έχει από χθες στα χέρια της η διακομματική επιτροπή της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.

Τα στοιχεία παρέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους βουλευτές για όλες τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη με επίκεντρο την αποσυμφόρηση των φυλακών και τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.

Σχετικά με το πρόβλημα συνωστισμού στα καταστήματα κράτησης της χώρας, τα στοιχεία δείχνουν ότι στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, η χωρητικότητα ανέρχεται σε 65 άτομα, αλλά ο αριθμός των κρατουμένων σε 109.

«Το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας μας δεν πρέπει να κρυβόμαστε- αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα υπερπληθυσμού και υποστελέχωσης. Αυτό είναι κάτι που μας στενοχωρεί» είπε ο υπουργός ενημερώνοντας για όλα τα μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου