ΤΟΠΙΚΑ

Παραίτηση του Τρ. Πλαστάρα από την προεδρία της ΟΕΒΕΜ ζητά ο Γ. Γρηγορίου

παραίτηση-του-τρ-πλαστάρα-από-την-προε-456496

Την παραίτηση του Τρύφωνα Πλαστάρα από την προεδρία της ΟΕΒΕΜ ζητά με ανοικτή επιστολή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ν. Μαγνησίας, Γιάννης Γρηγορίου.

Αναλυτικά, στην ανοικτή επιστολή του ο κ. Γρηγορίου αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες, αποσβολωμένος παρακολουθώ το «παραλήρημα» του Προέδρου της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνα Πλαστάρα που από τηλεπαράθυρο σε τηλεπαράθυρο κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΕΣΒ Κώστα Τσέλιο, αλλά και εμένα προσωπικά για τη μη συμμετοχή των φορέων που ηγούμαστε στην πανελλαδική απεργία της 17ης Μαϊου.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ζητήσει δημόσια την παραίτησή μου για το γεγονός ότι δεν συμμετείχα και διαφώνησα με την απεργία.

Αναγκάζομαι να υπενθυμίσω σ’ αυτό το σημείο ότι ο κ. Πλαστάρας συμμετείχε στο ΕΚΒ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ για κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση, χωρίς να έχει προηγηθεί η Γενική Συνέλευση των 31 Σωματείων της ΟΕΒΕΜ, παρά μόνο η συνέλευση του 11μελούς Δ.Σ., όπου δεν υπήρξε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

Και ερωτώ : Πρόεδρε, πόσα από τα 31 σωματεία – σύλλογοι ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ ;;;

Απεργίες που γίνονται για το θεαθήναι, έρευνες για να καταγράφουν μόνο λουκέτα – κάτι που γίνεται και από άλλους φορείς- με βρίσκουν αντίθετο από την αρχή.

Για να βρεθούν λύσεις, οι αγώνες πρέπει να είναι οργανωμένοι και ενωτικοί από όλα τα συνδικαλιστικά Σωματεία. Διαφορετικά, θα είμαστε υποχείρια της εκάστοτε κυβέρνησης. Τις θέσεις μου αυτές τις έχω γνωστοποιήσει στα media εδώ και δύο χρόνια.
Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής άλλωστε του κ. Πλαστάρα ήταν και το αποτέλεσμα της απεργιακής κινητοποίησης της 17ης Μαϊου στην Μαγνησία. Όταν συνεργεία αυτοκινήτων, είδη υγιεινής, κομμωτήρια, χρυσοχόοι, ασφαλιστές, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των Σωματείων δούλεψε κανονικά εκείνη την ημέρα, μπορεί ο κ. Πλαστάρας να γνωστοποιήσει τα ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία εκείνη την ημέρα; Γιατί ακόμη δεν το έχει πράξει άραγε;

Για όλους αυτούς τους λόγους και για τον λόγο ότι διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με τον τρόπο που χειρίζεται τα συνταγματικά μας δικαιώματα η ΟΕΒΕΜ, ζητώ και εγώ από την πλευρά μου, την παραίτηση του κ. Πλαστάρα από την προεδρία της ΟΕΒΕΜ

Αρκετά σε ερευνητικές διαπιστώσεις και λεκτικές διαμαρτυρίες ή απεργίες!!!

Και επειδή κάποιοι πάλι θα προτρέξουν να πουν ότι πίσω από αυτό κρύβεται και κάτι άλλο θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν επιθυμώ καμία θέση, ούτε προεδρία στην ΟΕΒΕΜ ούτε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου