ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξε η έκθεση του ΔΙΕΚ Βόλου

ανοιξε-η-έκθεση-του-διεκ-βόλου-455839

Πολύς κόσμος στη χθεσινή πρώτη παρουσίαση των εργασιών σπουδαστών του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου

Με θετικό πρόσημο και πολυδιάστατες εκπαιδευτικές δράσεις ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά για το Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου, που έδειξε χθες στο ευρύ κοινό, το έργο διδασκόντων και σπουδαστών. Η ετήσια έκθεση με επιλεγμένες εργασίες των 160 συνολικά σπουδαστών όλων των ειδικοτήτων, που εγκαινιάστηκε χθες, παρουσία αρκετών συμπολιτών, αποτελεί το επιστέγασμα της φετινής χρονιάς και παρουσιάζει το σύνολο του έργου που επιτελείται.

Στην έκθεση παρουσιάζονται εργασίες των σπουδαστών από τις ειδικότητες Γραφικών Τεχνών, Διακόσμησης, Ενδύματος, Κοσμήματος, Φωτογραφίας, και Συντήρησης Έργων Τέχνης, ενώ οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής παρουσίασαν δείγματα εξαιρετικών πιάτων στους επισκέπτες, με την επιμέλεια του τμήματος Υποδοχής και Φιλοξενίας.

Φέτος στο Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου λειτούργησαν οι εξής ειδικότητες του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών: Γραφίστας Εντύπου, Τεχνικός Διακόσμησης, Ειδικός Ενδυματολογίας και Σχεδίασης Μόδας, Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος,

Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας, Τεχνικός Συντήρησης Εργων Τέχνης καθώς και οι δύο ειδικότητες του Τομέα Τουρισμού: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Υπεύθυνος Υποδοχής και Φιλοξενίας.

Κάνοντας τον απολογισμό δράσης της φετινής χρονιάς, ο διευθυντής του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, Φίλιππος Καλογιάννης, υπογράμμισε ότι «με μεγάλη προσπάθεια ξαναγυρίσαμε μέσα σε τρία χρόνια, σε προ κρίσης επίπεδα, σε ότι αφορά τον αριθμό των παιδιών, ενώ είναι η πρώτη χρονιά που βγάζουμε θετικό προϋπολογισμό στην ιστορία του ΙΕΚ, χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα των σπουδών».

Ενδεικτικό της ανταπόκρισης που υπάρχει, είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι δεκάδες απόφοιτοι ΑΕΙ επιχειρούν καινούργια καριέρα σε νέες κατευθύνσεις, επιλέγοντας κάποιο από τα τμήματα και τις ειδικότητες που λειτουργούν.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του κ. Καλογιάννη ότι «απόφοιτοι ΑΕΙ έρχονται στο Δημοτικό ΙΕΚ προκειμένου να σπουδάσουν μάγειρες, ενώ αυτή την στιγμή, σχεδόν το 99% των παιδιών που σπουδάζουν σε εμάς μαγειρική, έχουν εξασφαλίσει απασχόληση».

Τα παραπάνω δεδομένα δημιουργούν ευοίωνες σκέψεις για το μέλλον, ενώ όπως εκτιμά ο διευθυντής του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου «η έκθεση που θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι, δίνει στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να δει από κοντά, το πολύπλευρο έργο που επιτελείται».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου