ΤΟΠΙΚΑ

Θα έριχναν στις πιάτσες του Βόλου χιλιάδες δόσεις ηρωίνης

θα-έριχναν-στις-πιάτσες-του-βόλου-χιλι-455491

Καρτέρι από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου σε σεσημασμένο Βολιώτη διακινητή ναρκωτικών. Στις Αλυκές, στη Λεωφόρο Αθηνών με Ηρώων Πολυτεχνείου, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον έμπορο και κατάσχεσαν 2.600 δόσεις «λευκού θανάτου», που εκείνος επρόκειτο να διακινήσει σε πιάτσες τοξικομανών της Μαγνησίας αντί του ποσού των 10.400 ευρώ, σκορπώντας τον θάνατο.

Μεγάλη επιτυχία κατέγραψε την Τρίτη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο 65χρονος Βολιώτης και μία 41χρονη επίσης Βολιώτισσα που τον συνόδευε, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όταν έπεσαν στο μπλόκο ενώ μετέφεραν χιλιάδες δόσεις ηρωίνης.

Στις έρευνες που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί βρήκαν στη θέση του συνοδηγού, σε ειδική κρύπτη στην πόρτα, ανάμεσα στη λαμαρίνα του αυτοκινήτου και το ηχείο, δύο ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 263,38 γραμμαρίων και ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα.

Χειροπέδες έβαλαν οι αστυνομικοί στους δύο δράστες, ενώ κατάσχεσαν το αυτοκίνητό τους. Ακολούθησε έρευνα στις οικίες τους, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν έξι κινητά τηλέφωνα ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών και το ποσό των 1.090 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση.

Όλα ξεκίνησαν μετά από πληροφορία που περιήλθε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ότι ο 65χρονος επρόκειτο να φέρει ναρκωτικά στη Μαγνησία. Μετά από μεθοδευμένες έρευνες, οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο στην Εθνική Οδό στο ύψος της Πελασγίας.

Παρακολούθησαν το Ι.Χ. και το ακινητοποίησαν στις Αλυκές. Ο 65χρονος δεν αντέδρασε ούτε και έδωσε κάποια εξήγηση για τις πράξεις του. Είχε μόλις ένα δύο – χρόνια που είχε αποφυλακιστεί μετά από πολυετή κάθειρξη για υποθέσεις ναρκωτικών.

Προανακριτικά προέκυψε ότι η 41χρονη, που ήταν συνοδός του, είχε καταδικαστική απόφαση σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Την ώρα της σύλληψης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες επέστρεφαν από Αθήνα απ’ όπου είχαν αγοράσει την ηρωίνη. Ο 65χρονος εκτιμάται ότι είχε μαζί του την 41χρονη για βιτρίνα, ώστε να δίνουν την εντύπωση ζευγαριού που επέστρεφε από ταξίδι αναψυχής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών από κοινού. Παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στην ανακρίτρια Βόλου.

Την Πέμπτη μετά την απολογία τους στον Ανακριτή ο 65χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθείς στις Φυλακές, ενώ η 41χρονη αφέθηκε ελεύθερη, με τον όρο να εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου