ΤΟΠΙΚΑ

Επερώτηση για τα προβλήματα των κατοίκων της Λουμβάρδας

επερώτηση-για-τα-προβλήματα-των-κατοί-455247

Κατέθεσε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου

Επερώτηση για τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής Λουμβάρδας Μακρυνίτσας κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου.

Η δημοτική παράταξη ζητεί να ενημερωθεί από τη δημοτική αρχή Βόλου πότε θα εκτελέσει τα απαραίτητα έργα για να αποκτήσει η περιοχή τα αυτονόητα, όπως δρόμους, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, έργα αναγκαία και για την πολιτική προστασία των κατοίκων.

«Η περιοχή Λουμβάρδα της τοπικής κοινότητας Μακρινίτσας του Δήμου Βόλου είναι γνωστή ως μια από τις πιο ιστορικές περιοχές του Ν. Μαγνησίας, με το περίφημο τοξωτό γεφύρι της Παλιοκαμάρας (1776). Τα όρια της Λουμβάρδας βρίσκονται σε απόσταση 2,5 χλμ. από τον περιφερειακό δρόμο του Βόλου, μετά το Φυτόκο, και σήμερα έχουν αναπτυχθεί, πλάι στα παλιά καλύβια, δεκάδες νέες οικοδομές. Στην περιοχή διαμένουν και δραστηριοποιούνται πολλοί κάτοικοι και κτηματίες, οι οποίοι καθημερινά βιώνουν την εγκατάλειψή της. Πιο συγκεκριμένα:

Οι αγροτικοί δρόμοι, μήκους 3 χλμ., σε πολλά σημεία είναι απροσπέλαστοι, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν, ούτε στοιχειωδώς, τις ανάγκες πυροπροστασίας της περιοχής, εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους. Δεν υπάρχει, επίσης, ηλεκτροδότηση, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της κακοτεχνίας του δικτύου ύδρευσης και των απαραίτητων υποδομών, πολλοί κάτοικοι στερούνται το αγαθό του νερού» σημειώνει μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι τα προβλήματα είναι γνωστά από το 2016 ακόμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου