ΤΟΠΙΚΑ

Μετανάστες και παιδιά σε κοινές δράσεις

μετανάστες-και-παιδιά-σε-κοινές-δράσε-454954

Ενημερωτικές πρωτοβουλίες του ξενώνα της Αρσις στο πλαίσιο της μέρας κατά της παιδικής εργασίας

Ποικίλες δράσεις ευαισθητοποίησης περιελάμβανε το διήμερο εκδηλώσεων που πραγματοποίησε ο ξενώνας «Αρσις» Μακρινίτσας με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά της παιδικής εργασίας και σε συνεργασία με τον πολυχώρο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας «Αξιον Εστί». Στόχος των παραπάνω δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου κατά της παιδικής εργασίας, μέσα από τις δραστηριότητες και το παιχνίδι, στα οποία συμμετείχαν.

Οι δραστηριότητες, που περιλάμβανε το πρόγραμμα του «Αξιον Εστί» για όλα τα παιδιά ήταν: Ψηφιακό Πλανητάριο, Ορχήστρα κρουστών, παιχνίδια σκάκι μεταξύ των μαθητών του «Άξιον Εστί» και των νέων του Ξενώνα Αρσις και μαθήματα στρατηγικής από την Σκακιστική Εταιρεία Μαγνησίας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν μαθήματα αναρρίχησης για παιδιά σε ειδικά διαμορφωμένο τοίχο από έμπειρο δάσκαλο αναρρίχησης.

Οι δράσεις αυτές σκοπό είχαν να δείξουν ότι αντίθετα από την εργασία, τα παιδιά έχουν ανάγκη το παιχνίδι. Τα βοηθά να γνωρίσουν τον εαυτό τους, αλλά και τον κόσμο γύρω τους, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτός λειτουργεί. Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους για να παίρνουν πληροφορίες, εμπλουτίζουν τις γλωσσικές, κοινωνικές και γνωστικές τους εμπειρίες, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους, στοιχεία που βοηθούν στην επικοινωνία με τους άλλους, ενώ παράλληλα διασκεδάζουν, γελούν και περνούν καλά.

Στο σημείο αυτό οι διοργανωτές διατυπώνουν ευχαριστίες στην «εκπαιδευτική κοινότητα και τα παιδιά του «Αξιον Εστί» για τη ζεστή φιλοξενία που τους παρείχαν και ιδιαίτερα την υπεύθυνη κ. Γλυκερία Τζιουμάκη για την ενεργή βοήθεια και συμμετοχή, καθώς και όλα τα παιδιά και τους γονείς τους που αγκάλιασαν θερμά όλες τις δραστηριότητες». Παράλληλα ο Ξενώνας της Αρσις Μακρινίτσας θα συνεχίσει τις προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Παιδιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου