ΤΟΠΙΚΑ

Απείχαν από δευτερεύουσες διακομιδές οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

απείχαν-από-δευτερεύουσες-διακομιδέ-454740

Ζητούν να μην εφαρμοστεί το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους από την 1η Σεπτεμβρίου

Απείχε από εξιτήρια, επανεξετάσεις και επιστροφές από το ΤΕΠ το ΕΚΑΒ Βόλου την Τετάρτη, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ, διαμαρτυρόμενη για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό του προσωπικού των ασθενοφόρων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Βόλου, Παναγιώτης Δαρειώτης, τονίζει ότι το ΕΚΑΒ Βόλου πραγματοποίησε μόνο επείγουσες διακομιδές και λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση είτε με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, είτε με τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, προκειμένου να βρεθεί χρυσή τομή και να μην εφαρμοστεί η αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

«Οι εργαζόμενοι που προβληματίζονται να κάνουν το εμβόλιο μπορούν να πεισθούν να επανεξετάσουν τη στάση τους, αλλά όχι με τον τρόπο της αναστολής», σημειώνει ο κ. Δαρειώτης.

Επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ Βόλου ανέρχεται στο 95%. Το Σωματείο Εργαζομένων είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά αντιτίθεται στην υποχρεωτικότητά του.

«Οι συνάδελφοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο είναι μαζί μας, φορούν την άσπρη στολή, κουβαλούν τα περιστατικά Covid-19 και τα ύποπτα περιστατικά Covid-19. Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα τους χρησιμοποιούμε κανονικά και μετά θα τους πούμε να βγουν σε αναστολή; Αυτή τη στιγμή είμαστε όλη μια γροθιά απέναντι στην πανδημία. Το μέτρο μάς διαχωρίζει», υπογραμμίζει.

Αν εφαρμοστεί το μέτρο της αναστολής στο ΕΚΑΒ Βόλου, οι συνδικαλιστές λένε ότι θα προκληθούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του.

«Θα υπάρξει μείωση των ασθενοφόρων σε κάθε βάρδια και από εκεί που έχουμε 4 το πρωί, 4 το απόγευμα και 3 το βράδυ, θα έχουμε 3 το πρωί, 3 το απόγευμα και 3 το βράδυ.

Ομως, εμείς καλούμαστε να πραγματοποιούμε διακομιδές περιστατικών που ανήκουν στην αρμοδιότητα στα Κέντρα Υγείας του νομού, επειδή υπάρχουν κενές βάρδιες οδηγών πληρωμάτων, ενώ καθημερινά κάνουμε διακομιδές εκτός πόλης, σε Λάρισα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη», προσθέτει.

Οι εργαζόμενοι περιμένουν να δουν, αν θα υπάρξει ανταπόκριση από το υπουργείο Υγείας και αναλόγως των εξελίξεων θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση που θα ακολουθήσουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου