ΤΟΠΙΚΑ

Και νέα απάτη μέσω διαδικτύου με θύμα Βολιώτισσα

και-νέα-απάτη-μέσω-διαδικτύου-με-θύμα-β-454507

Ενοχος 55χρονος Αθηναίος, που εξαπάτησε Βολιώτισσα

Εψαχνε να βρει σπίτι στην Αθήνα και πλήρωσε 600 ευρώ έναντι για δύο ενοίκια, μόνο που η αγγελία που είχε συμβουλευτεί στο διαδίκτυο ήταν ψεύτικη και εκείνος που την είχε αναρτήσει απατεώνας.

Αλλη μία υπόθεση εξαπάτησης πολίτη μέσω διαδικτύου εκδικάστηκε στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου την περασμένη Παρασκευή.

Θύμα εξαπάτησης έπεσε Βολιώτισσα, η οποία κατέβαλε σε λογαριασμό τραπέζης δύο ενοίκια, ωστόσο δεν βρήκε το σπίτι τελικά που αναζητούσε στην Αθήνα και ζημιώθηκε με ένα σημαντικό εν μέσω κρίσης ποσό.

Δράστης 55χρονος από τον Πειραιά. Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017. Η μηνύτρια κατήγγειλε ότι επικοινώνησε με τον 55χρονο μέσω τηλεφώνου μετά από την ανάγνωση αγγελίας στο διαδίκτυο και ότι αναζητώντας σπίτι κινήθηκε με τον τρόπο που της είπε εκείνος μέσα από συνομιλίες και ηλεκτρονικά μηνύματα.

Ωστόσο η ίδια στην πορεία διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός ανήκε σε ανύπαρκτο πρόσωπο.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση. Ισχυρίστηκε ότι ενεπλάκη, γιατί ένας άλλος ένοικος της πολυκατοικίας του στην Αθήνα τού είχε ζητήσει τον τραπεζικό του λογαριασμού και την κάρτα του. Είπε ότι «δεν είχε λογαριασμό, ενώ μία θεία του θα του έστελνε χρήματα από την Κρήτη και τον εξυπηρέτησα», φέρεται να σημείωσε.

Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν έπεισαν το δικαστήριο. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο τον 55χρονο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Να επισημανθεί πάντως πως η Ελληνική Αστυνομία εφιστά με κάθε ευκαιρία την προσοχή από μέρους των καταναλωτών όταν ετοιμάζονται να κάνουν αγορές ή να καταβάλουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και επικοινωνούν με αγνώστους.

Η κατάθεση των χρημάτων θα πρέπει να γίνεται μετά την ικανοποίηση της επιθυμίας του καταναλωτή.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου