ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεφωνική στήριξη από τον πανελλήνιο σύλλογο γυναικών με καρκίνο του μαστού

τηλεφωνική-στήριξη-από-τον-πανελλήνι-454030

Η γραμμή ελπίδας τέθηκε σε λειτουργία το 2006

Περισσότερες από 24 γυναίκες διαφόρων ηλικιών από το Βόλο και τη Μαγνησία επικοινώνησαν, στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, με την τηλεφωνική γραμμή στήριξης που δημιούργησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής», σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής καταγεγραμμένα στοιχεία.

Η λειτουργία της γραμμής ελπίδας ξεκίνησε το Μάιο του 2006 και έκτοτε έχει δεχτεί 9.394 τηλεφωνήματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των τηλεφωνημάτων ξεκινάει με αίτημα την ενημέρωση σχετικά με παροχές και δικαιώματα, ενώ στη συνέχεια οι καλούντες ζητούν στήριξη είτε τηλεφωνικά είτε κλείνοντας ραντεβού για να επισκεφτούν τα γραφεία του Συλλόγου.

Η τηλεφωνική γραμμή στήριξης 210 8 253 253 παρέχει ψυχολογική στήριξη τόσο στις γυναίκες με εμπειρία του καρκίνου του μαστού, όσο και στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. Παράλληλα παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά θέματα που ενδιαφέρουν τις γυναίκες που νοσούν, τις παροχές και τα προνόμια που δικαιούνται, ενώ αξιολογεί και προωθεί τα αιτήματα στη γραμμή Νομικής Στήριξης του συλλόγου.

Η Ψυχολογική Υπηρεσία του Συλλόγου έχει σχεδιάσει ειδικό ερωτηματολόγιο στο οποίο συγκεντρώνονται τα δημογραφικά στοιχεία των καλούντων, ιατρικές πληροφορίες, το είδος της βοήθειας και στήριξης που έχουν ανάγκη καθώς και τα αιτήματα ή καταγγελίες των καλούντων.

Ο μεγάλος αριθμός τηλεφωνημάτων που δέχεται η ΤΓΣ την καθιστά μία σταθερή πηγή στήριξης και ενημέρωσης για τις γυναίκες με καρκίνο μαστού και το περιβάλλον τους, αλλά και ένα μέσο καταγραφής τόσο των πρακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μετά τη διάγνωση, όσο και των κενών που παρατηρούν στην επαφή τους με το σύστημα υγείας.

Η γραμμή στήριξης λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 10.00 έως τις 18.00 και έχει δημιουργηθεί, όπως προαναφέρθηκε, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής» με την ευγενική χορηγία της Roche.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου