ΤΟΠΙΚΑ

Xρέος μας να απογραφούμε στο Βόλο

xρέος-μας-να-απογραφούμε-στο-βόλο-453945

Κάλεσμα στους εκπροσώπους τοπικών συλλόγων του Βόλου να ενεργοποιηθούν στο πλαίσιο της συνολικής καμπάνιας του Δήμου για την απογραφή 2011, ώστε όλα τα μέλη – και όχι μόνο – των συλλόγων αυτών να απογραφούν στην πόλη μας, απηύθυνε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους την Τετάρτη το βράδυ στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή και της κ. Ζέττας Μακρή, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, ενόψει της γενικής απογραφής του πληθυσμού που θα πραγματοποιηθεί από 30 Μαρτίου μέχρι 13 Απριλίου 2011. Στη συνάντηση συμμετείχαν μαζικά εκπρόσωποι συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Βόλο και έχουν συγκροτηθεί με βάση τον κοινό τόπο καταγωγής, αφού τα μέλη τους, που έλκουν την καταγωγή τους από άλλες περιοχές της χώρας μας, ζουν και εργάζονται στην πόλη μας.

«Για τα μέλη σας αλλά και όσους εκφράζονται από τους συλλόγους σας, η απογραφή τους εδώ, στον τόπο διαμονής τους, αποτελεί χρέος και τη μόνη υπεύθυνη στάση», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης. «Για όλους μας ο Βόλος είναι η πατρίδα μας και πρέπει να δείξουμε την πραγματική της δύναμη. Δείχνοντας τον πραγματικό πληθυσμό της πόλης μας, συμβάλλουμε ώστε:

– Να ενισχυθεί η διαπραγματευτική της δύναμη και να υπολογίζεται ο Βόλος περισσότερο, από κάθε κέντρο εξουσίας και λήψης αποφάσεων.

– Να εξασφαλίζει ο Δήμος Βόλου μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις για αναπτυξιακά έργα και για ενίσχυση της κοινωνικής και πολιτιστικής του δράσης.

– Να δυναμώσει η εκπροσώπηση της Μαγνησίας στην Ελληνική Βουλή.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί το 2001, όπου πολλές χιλιάδες κατοίκων που διαμένουν μόνιμα στο Βόλο και αξιώνουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους ίδιους και τα παιδιά τους, επέλεξαν να μην απογραφούν στην πόλη μας. Η επιλογή σας να απογραφείτε στο Βόλο, συνέχισε ο κ. Σκοτινιώτης, θα σηματοδοτήσει τη συνειδητή σας απόφαση να αποτελέσετε αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Η κ. Μακρή συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία της συνάντησης και τόνισε ότι η αξίωση του Δημάρχου είναι προς το συμφέρον όλων. «Είναι θέμα πατριωτισμού να βοηθήσουμε σ’ αυτή τη σημαντική δραστηριότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η δημοτική της ομάδα είναι στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος.

Καθολική ήταν η δέσμευση των συμμετεχόντων ότι θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, ώστε οι συμπατριώτες τους να απογραφούν στο Βόλο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Κυπρίων, της Κρητικής Αδελφότητας «Το Αρκάδι», του Συλλόγου Μακεδόνων «Ο Μέγας Αλέξανδρος», του Συλλόγου Θρακών, του Συλλόγου Πελοποννησίων «Ο Μωριάς», του Συλλόγου Ευρυτάνων Ν. Μαγνησίας, του Συλλόγου Ρουμελιωτών Βόλου «Αθ. Διάκος», της Λέσχης Καρδιτσιωτών Ν. Μαγνησίας, του Συλλόγου Αργιθεατών, του Συλλόγου Σαρακατσαναίων, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας, του Συλλόγου Κερασιωτών Καρδίτσας, του Συλλόγου Οξυωτών Καρδίτσας, του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, του Συλλόγου Πολυνεριτών Τρικάλων, του Συλλόγου Ζαγοριανών Βόλου και του Συλλόγου Κερασιωτών Ν. Μαγνησίας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου