ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας για το Περιφερειακό Συμβούλιο στον Βόλο

κάλεσμα-της-περιβαλλοντικής-πρωτοβο-453769

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας απευθύνει στους πολίτες του Βόλου να παρακολουθήσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο πραγματοποιείται στο Βόλο για να συζητηθεί το θέμα της καύσης σκουπιδιών και άλλων υλικών από την ΑΓΕΤ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση –κάλεσμα της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, «Οι κινητοποιήσεις των πολιτών και οι επισημάνσεις των επιστημόνων έχουν δικαιολογημένα ανησυχήσει την τοπική κοινωνία, η οποία απαιτεί να μη θυσιαστεί η υγεία τους προκειμένου να αποκομίσει κέρδη μια βιομηχανία. Οι καρκινογόνες ουσίες που θα εκπέμπονται κατά την καύση RDFκαι άλλων επικίνδυνων ουσιών, από τις ακατάλληλες εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ, δημιουργούν άμεσους κινδύνους για την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, αλλά και το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), έχουν ζητήσει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας χρόνο για να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποί τους στο σοβαρό αυτό θέμα. Όσοι πολίτες του Βόλου ενδιαφέρονται για την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους πρέπει να είναι παρόντες».

Πορεία μέχρι την ΑΓΕΤ

Επίσης, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί τους πολίτες του Βόλου σε αγωνιστική κινητοποίηση κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 στις 6.30 το απόγευμα.

Η κινητοποίηση θα έχει τη μορφή πορείας από τον Άναυρο (αφετηρία λεωφορείων) μέχρι την ΑΓΕΤ, που είναι περίπου 2 χιλιόμετρα. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν με τα ποδήλατά τους.

Το σύνθημα της πορείας είναι: «Περπατώ προς την ΑΓΕΤ, όταν οι διοξίνες δεν είναι εδώ»

Η εκδήλωση αυτή είναι συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων που έγιναν στις 15 Μαρτίου στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ και στις 5 Απριλίου 2017 με σιωπηλή πορεία στους δρόμους της πόλης του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου