ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη κίνηση στα λεωφορεία

αυξημένη-κίνηση-στα-λεωφορεία-453767

Στο 60% του 2019 η επιβατική κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ και στο 65% με 70% στο Υπεραστικό

Ανοδική τάση σημειώνει η επιβατική κίνηση σε αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, υπολογίζεται στο 60% με 70% του 2019, ενώ θεσπίζονται πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αυξητική η τάση και στην επιβατική κίνηση των υπεραστικών λεωφορείων, υπολογίζεται στο 65% με 70% του 2019 κι όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρης Κολυνδρίνης, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, δεν αναμένεται να επηρεάσουν την σημερινή εικόνα, καθώς «σε μεγάλο βαθμό τα τηρούμε ήδη».

Αναμένοντας την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ ο πρόεδρος επεσήμανε ότι το ποσοστό πληρότητας στα υπεραστικά λεωφορεία βρίσκεται στο 85%, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, με την αυξημένη κινητικότητα να συνεχίζεται, λόγω Αυγούστου, σε προορισμούς όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, αλλά και σε παραθαλάσσιους προορισμούς εντός νομού.

Σε γενικές γραμμές η εικόνα της επιβατικής κίνησης είναι καλύτερη από την περσινή κι όπως επεσήμανε ο κ. Κολυνδρίνης, το μόνο εφόδιο για την επιστροφή στην καθημερινότητα, είναι το εμβόλιο.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκος Ευαγγελινός υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Προφανώς και δεν πρέπει να ξανακλείσουμε για οποιονδήποτε λόγο και πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων, για να αποκτήσουμε το τείχος ανοσίας», τόνισε.

Επισήμανε ακόμη ότι η επιβατική κίνηση υπολογίζεται στο 60% της προ κορονοϊού εποχής. «Περιμένουμε τους φοιτητές να έρθουν στην πόλη μας, έχουμε την ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών που μπορούν να την χρησιμοποιήσουν και προσδοκούμε να πάμε καλύτερα» τόνισε ο κ. Ευαγγελινός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου