ΤΟΠΙΚΑ

Υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος στην ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ

υποβολή-αιτήσεων-ενδιαφέροντος-στην-453665

Μέχρι 2 Σεπτεμβρίου ηλεκτρονικά η διαδικασία για το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό

Αρχισε από χθες Τετάρτη η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υποψηφίων εκπαιδευτικών, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας ΟΑΕΔ σχολικού έτους 2021-2022. Η ημερομηνία λήξης της διαδικασίας είναι η Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59.

Ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των αιτήσεων των υποψηφίων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας με σκοπό να διασφαλίσει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ταχύτερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων. Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/epaggelmaties-ekpaideuses/ekpaideutes-epaggelmatikon-skholon-epas-matheteias-tou-oaed.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Επαγγελματίες Εκπαίδευσης → Εκπαιδευτές Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Η μοριοδότηση των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με κριτήρια που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα ακαδημαϊκά προσόντα και στην επαγγελματική εμπειρία των υποψηφίων (ΦΕΚ 3552/Β/03-08-2021), με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Συνολικά 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ με 33 ειδικότητες υψηλής ζήτησης εφαρμόζουν το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην Σχολή με την πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου