ΤΟΠΙΚΑ

Άγριο φονικό με θύμα 41χρονο Βολιώτη: Ακαριαίο χτύπημα προκάλεσε τον θάνατο

άγριο-φονικό-με-θύμα-41χρονο-βολιώτη-ακ-453652

Απολογείται αύριο Παρασκευή ο 34χρονος Βολιώτης καθ’ ομολογία δράστης του στυγερού εγκλήματος

Ακαριαίο χτύπημα με μαχαίρι στον λαιμό, στην περιοχή κάτω από το δεξί αφτί, προκάλεσε τον θάνατο στον 41χρονο, που βρέθηκε νεκρός το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου μετά από συμπλοκή σε σπίτι στον Βόλο σε παρκάκι στην περιοχή Μοσχάτο.

Αυτό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, που διενεργήθηκε προχθές από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προανάκρισης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντος διαπίστωσε ότι η σορός του 41χρονου έφερε τραύμα διά τέμνοντος οργάνου δεξιάς πλάγιας τραχηλικής χώρας. Στο πόρισμα κάνει λόγο για βίαιο θάνατο, που προκλήθηκε από το εν λόγω τραύμα, συνέπεια ανθρωποκτονίας και εισρόφηση αίματος.

Το πόρισμα επισυνάφθηκε στη δικογραφία της υπόθεσης, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου.

Ο 34χρονος καθ’ ομολογία δράστης του άγριου φονικού κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο Παρασκευή στην αναπληρώτρια ανακρίτρια Βόλου για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, που τελέστηκε από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

Φέρεται να προέβη στην πράξη, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού, γιατί το θύμα πήγε να του ζητήσει να αφήσει ήσυχη τη σύντροφό του, με την οποία είχε αποκτήσει παιδί.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων στους αστυνομικούς, ο 41χρονος επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο γύρω στις 17:30 τον δράστη στο σπίτι του στην οδό Αλέξανδρου Μέρου 4 στη συνοικία Μοσχάτο. Πήγε να ζητήσει εξηγήσεις για τη γυναίκα, που τον ενδιέφερε και εκείνον.

Στην επίσκεψη τον συνόδευε 32χρονος Βολιώτης φίλος του, ο οποίος έχει παιδί με τη σύντροφο του κατηγορούμενου και γι’ αυτό ήταν μαζί του.

Οταν έφθασαν στο σπίτι του κατηγορούμενου, ήταν εκεί

ο 34χρονος, η μητέρα του, ο αδερφός του και ένας φίλος τους.

Σύμφωνα πάντοτε με τις καταθέσεις των μαρτύρων, ο δράστης επέτρεψε την είσοδο στο θύμα και ξαφνικά άρχισαν να λογομαχούν στο σαλόνι του σπιτιού.

Οι φίλοι τους προσπαθούσαν να τους χωρίσουν. Δεν πρόλαβαν όμως να προστατέψουν το θύμα, όταν ο 34χρονος άρπαξε τούβλο, τον χτύπησε στο κεφάλι και στη συνέχεια τον μαχαίρωσε με κουζινομάχαιρο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου