ΤΟΠΙΚΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές στη Μαγνησία

πολύ-υψηλός-κίνδυνος-για-πυρκαγιές-στ-453638

Εκτακτα μέτρα πρόληψης από την Περιφερειακή Ενότητα

Στις περιοχές με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς περιλαμβάνεται σήμερα Πέμπτη η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, στον Αλμυρό ο δείκτης επικινδυνότητας θα είναι 4 πολύ υψηλός, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας 3, δηλαδή υψηλός.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, επικαιροποίησε άμεσα το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας που με τα ίδια ακριβώς μέτρα, όπως την Τετάρτη 25 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αύριο Παρασκευή 27 Αυγούστου στις 06:00 είναι σε πλήρη ισχύ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα ισχύουν:

  • Kαθολική απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε περιοχές Natura, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ.
  • Kαθολική απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως καύση καλαμιών, απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσιών, οξυγονοκόλληση κλπ. με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων μπορεί μέσω των Υπηρεσιών της, αλλά και μέσω του μητρώου ιδιωτών μηχανημάτων έργου όλο το εικοσιτετράωρο να συνεισφέρει οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου