ΤΟΠΙΚΑ

Εζησαν στιγμές τρόμου δύο Βολιώτες στα χέρια ληστών

εζησαν-στιγμές-τρόμου-δύο-βολιώτες-στ-453596

Ωστόσο, οι δράστες διαφεύγουν της σύλληψης – Στο σκοτάδι οι έρευνες των αρχών

Εφιαλτική εμπειρία έζησαν δύο Βολιώτες τον περασμένο Ιούνιο στα χέρια ληστών, που τους επιτέθηκαν σε ανύποπτη χρονική στιγμή και ασκώντας βία αποπειράθηκαν να τους αρπάξουν χρήματα.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις, που άφησαν αναπάντητα ερωτήματα για τα στοιχεία των δραστών και την προέλευσή τους, καθώς η δράση τους φαίνεται ότι καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου.

Η Εισαγγελία Βόλου πάντως άσκησε και για τις δύο υποθέσεις ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, στη μία περίπτωση άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας από άγνωστο δράστη και στη δεύτερη για ληστεία από κοινού από τρεις άγνωστους δράστες.

Θύμα απόπειρας ληστείας έπεσε μία γυναίκα εργαζόμενη σε ξενοδοχείο σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου και μάλιστα ώρα πρωινή ενώ βρισκόταν στον τόπο εργασίας της.

Η παθούσα παρασκεύαζε το πρωινό φαγητό των πελατών του ξενοδοχείου, όταν άγνωστο πώς άνδρας παρουσιάστηκε ξαφνικά στον χώρο και την έσπρωξε με δύναμη.

Αιφνιδιασμένη η γυναίκα άρχισε να φωνάζει δυνατά με αποτέλεσμα ο δράστης να φοβηθεί μη γίνει αντιληπτός και να τραπεί σε φυγή από το ξενοδοχείο κακήν κακώς πριν προλάβει να αρπάξει τα χρήματα της εργαζόμενης.

Στο ξενοδοχείο επικράτησαν πανικός και αναστάτωση. Η εργαζόμενη βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Η γυναίκα δεν χρειάστηκε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Βόλου, όμως από την επίθεση είχε τραυματιστεί.

Παρ’ όλα αυτά κανείς από το ξενοδοχείο φαίνεται να μην αντιλήφθηκε το παραμικρό για τον άνδρα που επιτέθηκε πισώπλατα σε μία ανυπεράσπιστη γυναίκα για τη ληστέψει.

Ομως, δεν επρόκειτο και για το μοναδικό περιστατικό τον Ιούνιο. Αλλη μία καταγγελλόμενη υπόθεση που έφθασε στην Εισαγγελία αναφέρεται σε πράξεις βίας με κίνητρο τη ληστεία.

Σε αυτήν την περίπτωση δράστες ήταν τρία συνολικά άτομα, δύο αλλοδαποί και ένας Ελληνας, οι οποίοι επιτέθηκαν σε Βολιώτη.

Οι τρεις ληστές χτύπησαν τον πολίτη, ενώ εκείνος περπατούσε στον δρόμο αμέριμνος και δεν φαινόταν να έχει υποψιαστεί το παραμικρό για τα σχέδιά τους.

Οι δράστες άρπαξαν στη συνέχεια το τσαντάκι του που περιείχε ποσό 35 ευρώ και απομακρύνθηκαν με δίκυκλα.

Ο Βολιώτης που άφηναν πίσω τους είχε τραυματιστεί και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η Εισαγγελία Βόλου έστειλε τώρα τις δικογραφίες των υποθέσεων στην ανάκριση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου