ΤΟΠΙΚΑ

Παραιτήσεις διευθυντών για την αξιολόγηση

παραιτήσεις-διευθυντών-για-την-αξιολ-452798

Δύο διευθυντές δημοτικών σχολείων παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους

Το δρόμο της παραίτησης επέλεξαν διευθυντές δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας ως μέσο αντίστασης στην αξιολόγηση. Οχι μόνο δεν συμμετείχαν στα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν για τον τρόπο της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, μέτρο που καλείται να μπει σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αλλά επιπλέον δήλωσαν παραίτηση από τις διευθυντικές τους θέσεις, επιστρέφοντας στα απλά διδασκαλικά τους καθήκοντα.

Προχθές, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, Γ. Βαλή. Ο κ. Βαλής, είχε καταθέσει την αίτηση παραίτησής του στις 7 Μαΐου και τελικώς έγινε αποδεκτή. Αλλος ένας διευθυντής, στο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς, είχε ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Χθες, συνεδρίασε για τελευταία φορά για την τρέχουσα σχολική χρονιά, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που αποφάσισε να στηρίξει την απόφαση του διευθυντή Γ. Βαλή.

«Χαιρόμαστε και είμαστε περήφανοι, γιατί είναι ένας από τους λίγους διευθυντές, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού στη Μαγνησία, που προτίμησαν τον τίτλο του δασκάλου. Του δασκάλου, που με τη στάση του και όχι με μεγάλα λόγια σε επετείους και γιορτές, διδάσκει ήθος.

Γιατί επέλεξε, ένα ξεκάθαρο όχι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών σχέσεων, από πολλά και καθημερινά ναι, αρνούμενος να γίνει ο εντολοδόχος και διεκπεραιωτής, της πολιτικής που διαμορφώνει το νέο σχολείο της αγοράς, της πολιτικής που θεωρεί την παιδεία προϊόν και όχι κοινωνικό δικαίωμα και αγαθό.

Γιατί διάλεξε, με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει, μιας και στη φουρτούνα της εποχής των μνημονίων και της καπιταλιστικής κρίσης, είναι λάθος να νομίζουν ή να κάνουν πως νομίζουν μερικοί ότι μπορεί να πατούν σε δύο βάρκες του συναδέλφου και του διευθυντή.

Μας στενοχωρεί ότι δεν θα είναι μαζί μας τη νέα σχολική χρονιά, αλλά ξέρουμε ότι θα συναντιόμαστε στους αγώνες για ένα σχολείο δημοκρατικό, αντιαυταρχικό, δημιουργικό», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αντιστάθηκε σθεναρά στα σεμινάρια επιμόρφωσης, τα οποία παρακολούθησε μειοψηφία διευθυντών δημοτικών σχολείων.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο «πόλεμος» κατά της αξιολόγησης που «οδηγεί στη χειραφέτηση του εκπαιδευτικού και στην κατηγοριοποίηση των σχολείων», θα δοθεί σε επίπεδο εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας και καλεί τους καθηγητές να κάνουν «μπλόκο» στα σεμινάρια, δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού έξω από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου