ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορά Κ. Μαραβέγια για τους μόνιμους υπαξιωματικούς ΕΠΟΠ

αναφορά-κ-μαραβέγια-για-τους-μόνιμους-452289

Την ανάγκη να συμπεριληφθούν οι μόνιμοι υπαξιωματικοί προελεύσεως ΕΠΟΠ ως εκπαιδευόμενοι σε σχολεία εσωτερικού επισημαίνει με αναφορά του προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η αναφορά βασίζεται σε αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), η οποία κάνει λόγο για διακρίσεις και άνιση αντιμετώπιση των μονίμων υπαξιωματικών προελεύσεως ΕΠΟΠ σε προκηρύξεις θέσεων για εκπαίδευση σε σχολεία εσωτερικού.

Η διοίκηση της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. έχει υποβάλει προτάσεις για την αποκατάσταση των διοικητικών διακρίσεων, υπογραμμίζοντας ότι τα στελέχη του θεσμού των Επαγγελματιών Οπλιτών είναι μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό και αποτελούν δυναμική δομή για την αντιμετώπιση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να καλυφθούν θέσεις επιχειρησιακών, διοικητικών και τεχνικών ειδικοτήτων, οι οποίες, απαιτούν σημαντική εκπαίδευση και εξειδίκευση. Στελεχώνουν πλήθος θέσεων των μονάδων και των υπηρεσιών, υπερβαίνοντας καθημερινά τον εαυτό τους για την εκπλήρωση των καθηκόντων και της αποστολής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ζητεί την άμεση κατάργηση της διακριτικά διαφορετικής αντιμετώπισης τους σε διαταγές και προκηρύξεις θέσεων που αφορούν την εκπαίδευση σε σχολεία εσωτερικού, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Με την αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος, προκειμένου να υπάρξει ίση μεταχείριση των μονίμων υπαξιωματικών προελεύσεως ΕΠΟΠ με τους μόνιμους υπαξιωματικούς άλλων προελεύσεων και, επομένως, να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου στις τάξεις των Επαγγελματιών Οπλιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου