ΤΟΠΙΚΑ

Κύμα συμπαράστασης στους πυρόπληκτους

κύμα-συμπαράστασης-στους-πυρόπληκτο-452278

Φορείς και Σωματεία στη Μαγνησία συνεχίζουν να συγκεντρώνουν βοήθεια για την Εύβοια

Συνεχίζεται η προσφορά αλληλεγγύης για τη στήριξη των πυρόπληκτων στην Εύβοια, με φορείς, επιχειρήσεις και σωματεία στη Μαγνησίας να συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης. Ισχυρό το κύμα αλληλεγγύης, με την τοπική κοινωνία να συμπαρίσταται στους πυρόπληκτους, στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

Εξι τόνους με ζωοτροφές προσέφερε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς «Ζαγορίν», καθώς λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η καταστροφή των βοσκοτόπων, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται και απώλεια ζωικού κεφαλαίου.

Η πρόθεση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς για προσφορά βοήθειας στις πυρόπληκτες περιοχές και ειδικά στη Βόρεια Εύβοια που γειτνιάζει με το Πήλιο, τη περίοδο που το πύρινο μέτωπο ακόμα μαίνονταν, συνέπεσε χρονικά με συντονισμένη ενέργεια από την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών για το θέμα των κτηνοτρόφων, στην Εύβοια αλλά και στη Πελοπόννησο. Η ΕΘ.Ε.Α.Σ. με επιστολή της ενημέρωσε τα μέλη της, μεταξύ των οποίων και ο Α.Σ. Ζαγοράς, για τις ανάγκες σε ζωοτροφές και για τα στοιχεία επικοινωνίας από αρμόδια στελέχη του συνεταιριστικού κινήματος που ανέλαβαν να συντονίσουν τη συγκέντρωση και διανομή προσφορών.

Αμεσα η Διοίκηση του Συνεταιρισμού αποφάσισε να δωρίσει περίπου έξι τόνους ζωοτροφές για τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους της Εύβοιας και μάλιστα να τις αγοράσει από τον Συνεταιρισμό Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣ ΓΗ» και να τις μεταφέρει εκεί με ιδιόκτητο όχημα στην περιοχή της Ιστιαίας, όπως και έγινε. Η προσφορά παραδόθηκε στις αποθήκες που διατηρεί εκεί η Ένωση Δασικών και Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας. Έπειτα, το κτηνοτροφικό κριθάρι θα διανεμηθεί υπό τον συντονισμό της Ε.Δ.Α.Σ. Εύβοιας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε επαγγελματίες πυρόπληκτους κτηνοτρόφους.

«Η τελευταία δωρεά προς τους πυρόπληκτους πέραν από το ουσιαστικό αποτέλεσμα, αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την αξία του Συνεταιριστικού Κινήματος, όχι μόνο στο επίπεδο οργάνωσης και διακίνησης της αγροτικής παραγωγής αλλά και στο επίπεδο λειτουργίας ενός ενεργού κοινωνικού δικτύου» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΑΓΕΤ

Σχολικά είδη συγκεντρώνει το σωματείο εργαζομένων της ΑΓΕΤ, για παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ενώ μέρος των σχολικών ειδών θα διατεθεί σε σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών της βόρειας Εύβοιας.

Τα σχολικά είδη πρέπει να είναι καινούργια και να είναι σχολικές τσάντες, τετράδια, στιλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, μπλοκ ιχνογραφίας, χρώματα, κασετίνες, τσαντάκια φαγητού και σετ γεωμετρίας που είναι απαραίτητα για κάθε παιδί.

«Καλούμε όλους τους συνάδελφους και φίλους μας να συμμετάσχουν στην προσπάθεια δίνοντας χαρά στους μικρούς μας φίλους και την ευκαιρία να ξεκινήσουν τη νέα τους σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία» αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣ του Σωματείου.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών γίνεται στον χώρο του σωματείου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2421098304.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου