ΤΟΠΙΚΑ

Συνολικά 52 άτομα θα απασχολεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας ~ Στηρίζει τον θεσμό της μαθητείας

συνολικά-52-άτομα-θα-απασχολεί-η-περιφέρ-452242

Προς έγκριση το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, που συνεδριάζει σήμερα

Συνολικά 52 μαθητευόμενους θα απασχολεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Μεταλυκειακό Ετος 2021-2022.

Οι 38 θα απασχολούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι 10 στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, οι 2 στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και οι υπόλοιποι 2 στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας οι ειδικότητες αφορούν σε υπαλλήλους διοικητικών καθηκόντων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μπορεί να συμβάλλει στην επιτυχή υλοποίηση του θεσμού της μαθητείας, προς όφελος τόσο των μαθητευόμενων όσο και της τοπικής κοινωνίας και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις των φορέων για την εκπαίδευση των μαθητευόμενων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, εντασσόμενη στους φορείς που μετέχουν στην υλοποίηση της μαθητείας του σχολικού έτους 2021-2022.

Σε περίπτωση που δεν μπορούν να καλυφθούν οι παραπάνω προσφερόμενες θέσεις μαθητείας από τις προαναφερόμενες ειδικότητες, δύνανται να καλύπτονται από μαθητευόμενους συναφούς ειδικότητας.

Η μαθητεία ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση 156 ημερών παρουσίας στο χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των 12 ημερών κανονικής άδειας που δικαιούται ο μαθητευόμενος. Για τις ημέρες της κανονικής άδειας η επιχείρηση θα καταβάλλει ολόκληρο το ημερομίσθιο, ενώ στις περιπτώσεις απουσίας λόγω ασθένειας θα εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 657 και 658 του Αστικού Κώδικα.

Οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση που ορίζεται στο 95% επί του νομίμου νομοθετημένου κατώτατου ορίου του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο». Από αυτό το ποσό η χρηματική επιβάρυνση του εργοδότη με την αφαίρεση της επιδότησης αναφέρεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση περί επιδότησης Μαθητευόμενων Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας.

Η συνολική δαπάνη για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέρχεται στο ποσό των131.793,81 €, εκ των οποίων η αποζημίωση των μαθητευόμενων εκτιμάται ότι είναι ποσού 90.054,64 ευρώ και οι 41.739,17 € αφορούν εργοδοτικές εισφορές.

Επισημαίνεται ότι η ατζέντα του περιφερειακού συμβουλίου περιλαμβάνει συνολικά 14 θέματα συζήτησης. Μεταξύ άλλων, το περιφερειακό συμβούλιο θα κληθεί παράλληλα να εγκρίνει τη μελέτη για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου με τίτλο «Ζelia energy» στη η θέση Γιντζέλι της Δημοτικής Ενότητας Αλμυρού, το οποίο θα είναι ισχύος 11.624 MW.

Ακόμη, το Σώμα θα ορίσει το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΠΟΛ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου