ΤΟΠΙΚΑ

Συνδικαλιστική δίωξη στη ΒΕΜΕΚΕΠ καταγγέλλουν «Μήτσος Παπαρήγας» και Ε.Κ.Β.

συνδικαλιστική-δίωξη-στη-βεμεκεπ-κατ-45194

Απολύθηκαν δύο εργαζόμενες που διεκδίκησαν σύμβαση αορίστου χρόνου

Απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ καταγγέλλει το Ε.Κ.Β. και το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και ζητούν να ανακληθούν άμεσα από την επιχείρηση.

Μεταξύ των δύο εργαζομένων που είδαν την πόρτα της εξόδου και η κ. Χρ. Τασολάμπρου, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Β. καθώς επίσης αντιπροσώπου του σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και στο Ε.Κ.Β. Συνδικάτο Μετάλλου και Ε.Κ.Β. κάνουν λόγο για συνδικαλιστική δίωξη και καλούν την εταιρεία να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο «Μήτσος Παπαρήγας» η διεύθυνση της εταιρείας εδώ και καιρό είχε εφράσει την ενόχλησή της στη συνδικαλιστική δράση της και η εκλογή της αποτέλεσε για την εταιρεία κόκκινο πανί και προχώρησε στην απόλυσή της όταν τόσο η ίδια όσο και συνάδελφοί της που απασχολούνται με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) πρωτοστάτησε προκειμένου οι συμβάσεις να γίνουν αορίστου χρόνου εξαρτημένης εργασίας με βάση σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων, τα δελτία εργατικής νομοθεσίας αλλά και τις υποδείξεις της επιθεώρησης εργασίας. «Η συναδέλφισσα -σημειώνει σε ανακοίνωσή του το σωματείο «Μήτσος Παπαρήγας» όπως και η πλειοψηφία των εργαζομένων με μπλοκάκι έχει αυτές τις προϋποθέσεις: σταθερό ωράριο, δύο χρόνια συνεχείς ανανεώσεις των συγκεκριμένων συμβάσεων, προϊστάμενο που την επέβλεπε και ότι η δουλειά της ήταν σε συγκεκριμένο πόστο του εργοστασίου. Η εργοδοσία προσπαθεί βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, να παρουσιάσει τη συναδέλφισσα σαν «εργολάβο» που έληξε το έργο της «εργολαβίας» του».

Παρέμβαση από το Ε.Κ.Β.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου από την πλευρά της στη δική της ανακοίνωση καταγγέλλει «τη διεύθυνση της Εταιρίας ΒΕΜΕΚΕΠ, που τον τελευταίο καιρό προβαίνει σε απολύσεις εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και τη κ. Τασολάμπρου, συνδικαλίστρια, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Β.».

Καλεί την εταιρία «να εγκαταλείψει – όπως λέει- την τακτική της αυτή και να ανακαλέσει αμέσως τις απολύσεις, επαναφέροντας το ομαλό κλίμα στο εργοστάσιο. Πρακτικές που στηρίζονται σε μονομερείς και αυταρχικές ενέργειες, παίρνοντας, μάλιστα τον χαρακτήρα των συνδικαλιστικών διώξεων, είναι παντελώς αδιέξοδες και φέρνουν αποτελέσματα αντίθετα στα όποια επιδιωκόμενα σχέδια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου