ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια συνάντηση αποφοίτων παιδοπόλεων

πανελλήνια-συνάντηση-αποφοίτων-παιδ-451298

Πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» στην Αγριά

Πλησιάζει και πάλι η στιγμή όπου Απόφοιτοι Παιδοπόλεων, που διαμένουν ανά την Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, θα συναντηθούν στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγία Σοφία», στην Αγριά του Βόλου, το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η 6η Πανελλήνια Συνάντησης Αποφοίτων Παιδοπόλεων αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, διότι υπολογίζεται ότι θα καταφθάσουν στην περιοχή μας περί τους διακόσιους απόφοιτους, συνοδευόμενοι οι περισσότεροι από μέλη της οικογένειάς τους, από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Απόφοιτοι που πλέον διαμένουν στην Αμερική, στην Αυστραλία, στη Γερμανία και από πολλά μέρη της Ελλάδας καταφθάνουν σε δεκαπέντε περίπου ημέρες στη Μαγνησία. Πολλοί από αυτούς συνδυάζουν το αντάμωμα με τους παλιούς τους φίλους, με ολιγοήμερες διακοπές στην Μαγνησία.

Από το 2001 πραγματοποιούνται συναντήσεις των αποφοίτων των Παιδοπόλεων. Στόχος των συναντήσεων είναι οι άνθρωποι αυτοί, που κατά τη παιδική τους ηλικία φιλοξενήθηκαν στα 54 Ιδρύματα και μοιράστηκαν κοινή ανατροφή και φροντίδα, να ξαναβρίσκονται για να μοιράζονται τη χαρά των σχέσεων που τότε δημιουργήθηκαν μεταξύ τους και άντεξαν στο χρόνο και στην απόσταση.

Οι απόφοιτοι των Παιδοπόλεων στη συνάντηση του 2001 και αργότερα του 2003 πάλι στο Βόλο, επικοινώνησαν με φίλους, ορισμένους απ’ τους οποίους είχαν να συναντήσουν ακόμα τότε που είχαν χωρίσει το 1950, σε ηλικία 10 ετών (Παιδόπολη Λάρισας), με άλλους την ηλικία των 14 ετών, το 1954 (Παιδόπολη Φιλιππιάδας) και με άλλους το 1960, είκοσι ετών περίπου (Παιδόπολη Αγίου Δημητρίου και Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης).

Οι συναντήσεις των αποφοίτων των Παιδοπόλεων συνεχιστήκαν και το 2005 αλλά και το καλοκαίρι του 2007, τότε που αποφασίστηκε και η ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων.

Σκοπός της 6ης Πανελλήνιας Συνάντησης Αποφοίτων Παιδοπόλεων εκτός από την ενίσχυση των σχέσεων που δημιουργήθηκαν και άντεξαν στο χρόνο έως σήμερα, είναι το περαιτέρω άνοιγμα του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου