ΤΟΠΙΚΑ

Επικαιροποιήθηκε η σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου για την Πυροσβεστική

επικαιροποιήθηκε-η-σύμβαση-παραχώρη-451044

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου στην προχθεσινή του συνεδρίαση

Στην επικαιροποίηση της πρότασής του προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για δωρεάν παραχώρηση δημοτικής έκτασης στην περιοχή Μαχαιρίτσα Νέας Ιωνίας κοντά στην περιφερειακή οδό, εμβαδού 3.091,06 τ.μ., στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου στη συνεδρίασή του προχθές.

Το Σώμα εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Βόλου να υπογράψει την πρόταση σύναψης σύμβασης για την παραχώρηση του ακινήτου. Για τον σκοπό αυτό επικαιροποίησε την απόφασή παραχώρησης του εν λόγω ακινήτου με τον χαρακτηρισμό «Χώρος Εγκατάστασης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας», με στόχο την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο για τη μόνιμη στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Σύμφωνα με τους όρους της παραχώρησης, αν σε αυτό το χρονικό διάστημα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου μεταφερθεί σε άλλο ακίνητο, τότε η κυριότητα του προαναφερόμενου ακινήτου θα περιέλθει αυτοδικαίως στον Δήμο Βόλου, ενώ στην περίπτωση υλοποίησης της πρότασης, το σημερινό ακίνητο που τη φιλοξενεί στην οδό Γαλλίας με Κουμουνδούρου θα επιστραφεί στην κυριότητα του Δήμου Βόλου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στεγάζεται σε δημοτικό ακίνητο επί των οδών Γαλλίας και Κουμουνδούρου, το οποίο είχε παραχωρηθεί στο Ελληνικό Δημόσιο με το αριθμ. 7914/1956 δωρητήριο συμβόλαιο του συμβ/φου Βόλου Γεωργίου Κορώνη.

Με την ανάπτυξη του κέντρου κατέστη αναγκαία τη μετεγκατάστασή της σε άλλο ακίνητο. Για το λόγο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε ήδη από τον Αύγουστο του 2011 την παραχώρηση κατά κυριότητα του οικοπέδου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου