ΤΟΠΙΚΑ

Σε επιφυλακή η ΔΕΥΑΜΒ για τις αυξημένες καταναλώσεις νερού

σε-επιφυλακή-η-δευαμβ-για-τις-αυξημένε-450562

Συστάσεις για την ορθολογική διαχείρισή του

Αυξημένες είναι τις δύο τελευταίες ημέρες οι καταναλώσεις νερού, ειδικά στο πολεοδομικό συγκρότημα. Η άνοδος του υδραργύρου σηματοδότησε την αύξηση της κατανάλωσης νερού για προσωπική υγιεινή, πότισμα και πλύσιμο.

Τα υδρόμετρα έχουν αρχίσει να τρέχουν σαν… τρελά, με τους καταναλωτές να αναζητούν δροσιά. Χαρακτηριστικό είναι ότι την περασμένη Τρίτη το βράδυ από τη δεξαμενή Λατομείου έφευγαν 1.100 κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα, όταν η συνηθισμένη κατανάλωση αυτή την εποχή είναι περίπου 750 κυβικά μέτρα νερού την ώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιο Παπαευσταθίου, δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας νερού. «Οι δεξαμενές μας είναι πλήρεις και δεν έχουμε προβλήματα ούτε επάρκειας, ούτε ποιότητας. Ωστόσο, επειδή η κατανάλωση αυξάνεται λόγω θερμοκρασίας θα πρέπει να κάνουμε λελογισμένη χρήση του νερού για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα στο μέλλον», σημείωσε ο κ. Παπαευσταθίου.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με την οποία «στην εφαρμογή δράσεων – προγραμμάτων εξοικονόμησης του νερού προκειμένου να εξασφαλίζονται η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, η προστασία των υδατικών αποθεμάτων και οι ασφαλείς συνθήκες υδροδότησης σε κάθε οικισμό του Δήμου Βόλου, πέραν των ενεργειών της επιχείρησης, πρέπει να συμβάλλουν και οι πολίτες».

Ειδικότερα παρακαλούνται οι καταναλωτές:

  • Να αποφεύγουν την αλόγιστη χρήση του.
  • Να καθαρίζουν τις αυλές, βεράντες, μπαλκόνια, πεζοδρόμια και γενικά όλους τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας με σκούπισμα και σφουγγάρισμα, χωρίς να χρησιμοποιείτε λάστιχο. Ετσι υπάρχει εξοικονόμηση έως 40 λίτρα νερού το λεπτό.
  • Να μη χρησιμοποιούν λάστιχο για πλύσιμο αυτοκινήτου. Ετσι υπάρχει εξοικονόμηση έως και του 85% της ποσότητας του νερού.
  • Να ελέγχουν τις υδραυλικές εγκαταστάσεις για τυχόν διαρροές.
  • Να ελέγχουν για διαρροή το καζανάκι της τουαλέτας.
  • Να επιλέγουν «τηλέφωνο» ντουζιέρας με ρυθμιστή ροής. Η εξοικονόμηση νερού μπορεί να είναι έως και 100 λίτρα, ανά χρήση.
  • Για οποιαδήποτε χρήση να μην αφήνουν τη βρύση ανοιχτή άσκοπα.
  • Να χρησιμοποιούν το πλυντήριο ρούχων ή πιάτων μόνο όταν είναι γεμάτο.
  • Να συντηρούν κρύο νερό στο ψυγείο και να μην αφήνουν τη βρύση να τρέχει για ένα δροσερό ποτήρι νερό.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου