ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ανήλικος για ληστεία

στη-φυλακή-ανήλικος-για-ληστεία-450561

Μετάνιωσε για τις πράξεις του, αλλά ήταν αργά – Μοιραία για τον 17χρονο η παραβατικότητα κατ’ εξακολούθηση

Με σύμφωνη γνώμη αναπληρώτριας ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακιστέος κρίθηκε χθες ο 17χρονος, που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα για κλοπή και σε βάρος του ασκήθηκε επιπλέον ποινική δίωξη για ληστεία, καθώς στις 14 Αυγούστου επιτέθηκε σε ηλικιωμένη στη Νέα Ιωνία και απειλώντας τη με ψαλίδι της άρπαξε 9.500 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την απόφαση προφυλάκισης ελήφθη υπόψη το άρθρο 287 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που προβλέπει κράτηση ανήλικων στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου για νέους που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πράξεις βίας.

Επίσης, έπαιξε σημαντικό ρόλο η προσωπικότητα του κρατούμενου, καθώς έχει συλληφθεί άλλες 4 φορές για κλοπές και γι’ αυτό κρίθηκε ότι έχει ροπή στην παραβατικότητα, ενώ δεν υπάρχουν θεραπευτικά ή αναμορφωτικά μέτρα για να τον συνετίσουν, αφού μέχρι να δικαστεί θα έχει ενηλικιωθεί, ενώ δεν έχει περιβάλλον για να τον υποστηρίζει.

Ο 17χρονος εμφανίστηκε χθες μετανιωμένες για τις πράξεις του, τις οποίες έχει παραδεχθεί. Στα κρατητήρια από την περασμένη Δευτέρα συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα των ενεργειών του. Για τα αδικήματα που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν δεν είχε κρατηθεί ως ανήλικος.

Είχε αφεθεί ελεύθερος και μετά τη ληστεία στις 14 Αυγούστου και σε μικρό χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα, απασχόλησε και πάλι, αρπάζοντας από ηλικιωμένη γυναίκα στον Αγιο Σπυρίδωνα την αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό.

Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να αποζημιώσει τόσο την ηλικιωμένη στον Αγιο Σπυρίδωνα, όσο και τη δεύτερη γυναίκα που λήστεψε με απειλή μαχαιριού στα μέσα Αυγούστου, όμως δεν έπεισε, αφού κανένας από την οικογένειά του, που επικαλούνταν, δεν μπορεί να τον βοηθήσει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου