ΤΟΠΙΚΑ

Πολιτική αγωγή η ΔΕΥΑΜΒ για υπόθεση υπεξαίρεσης

πολιτική-αγωγή-η-δευαμβ-για-υπόθεση-υπ-44988

Στις δικαστικές αίθουσες «συναντήθηκαν» χθες ΔΕΥΑΜΒ και δύο πρώην υπάλληλοί της, που απολύθηκαν για υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού συνολικού ύψους 8.444,27 ευρώ από τα ταμεία της επιχείρησης. Η ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε μήνυση εναντίον των δύο πρώην υπαλλήλων της, ωστόσο μετά από αίτημα ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 29 Μαρτίου 2019.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση από το φθινόπωρο του 2014, λίγο διάστημα αφότου ανέλαβε καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή. Σε έφοδο που είχε κάνει τότε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, διαπίστωσε έλλειμμα στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ και διατάχθηκε έρευνα.

Όπως διαπιστώθηκε, από τις 21 Αυγούστου έως τις 30 Οκτωβρίου 2014 δύο υπάλληλοι του ταμείου προχωρούσαν σε αντιλογισμούς: εισέπρατταν χρήματα για την εξόφληση λογαριασμών κυρίως από ομίλους, κατέγραφαν τα ποσά στο σύστημα, στη συνέχεια τα ακύρωναν (έκαναν αντιλογισμό), τα κρατούσαν και είτε τα επέστρεφαν, είτε επέστρεφαν μέρος αυτών είτε δεν τα επέστρεφαν καθόλου.

Αμεσα εναντίον των δύο υπαλλήλων κινήθηκαν πειθαρχικές διαδικασίες και διατάχθηκε η απόλυσή τους. Όπως είχε προκύψει από την έρευνα, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων φέρεται να έχει υπεξαιρέσει ποσά ύψους 2.590,77 ευρώ και 3.189,50 ευρώ και ο δεύτερος ποσό ύψους 2.664 ευρώ.

Από τη ΔΕΥΑΜΒ μάλιστα κατατέθηκε και μήνυση εναντίον των δύο πρώην υπαλλήλων της για ηθική βλάβη και συγκεκριμένα για προσβολή του κύρους, της πίστης και της φήμης της εταιρείας.

Χθες, η ΔΕΥΑΜΒ δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση, αλλά τελικώς η εκδίκαση της αγωγής μετατέθηκε για σχεδόν έναν χρόνο μετά.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου