ΤΟΠΙΚΑ

Αμήχανοι οι περίοικοι από τις αποκαλύψεις

αμήχανοι-οι-περίοικοι-από-τις-αποκαλύ-449820

Εκπληξη, φόβος αλλά και παγωμάρα κυριαρχούν από χθες στη γειτονιά της Νέας Ιωνίας στην οδό Ελλησπόντου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Η εισβολή στη γιάφκα της οδού Σαγγαρίου προκάλεσε αρχικά σοκ και αμηχανία. Από στόμα σε στόμα η πληροφορία διαδόθηκε σε όλη την πόλη από νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα σταδιακά να συρρέουν στα γύρω τετράγωνα περίοικοι από όλη την περιοχή. Ο καθένας μετέφερε στον άλλο τις δικές του «πληροφορίες», ενώ έδιναν και έπαιρναν οι εκτιμήσεις και οι υποθέσεις περί των υπόπτων. Κάθε κίνηση, που ο καθένας έφερνε στο μυαλό του και του είχε κάνει εντύπωση από προηγούμενες μέρες, συνδεόταν με τις χθεσινές αποκαλύψεις.

Οι περίοικοι της οδού Ελλησπόντου υποχρεώθηκαν χθες να αλλάξουν συνήθειες. Τη ρουτίνα της καθημερινότητας που εμπεριέχει κάθε Δευτέρα, μετά από ένα σαββατοκύριακο ξεκούρασης, έσπασε αυτομάτως η είδηση ότι αποκαλύφθηκε γιάφκα τρομοκρατών στη γειτονιά. Από τις 6 το πρωί και ενώ ήδη ο βασικός κορμός της επιχείρησης είχε ολοκληρωθεί, οι ύποπτοι είχαν συλληφθεί και απομακρυνθεί από το χώρο, άρχισαν να συγκεντρώνονται κάτοικοι της περιοχής. Σε κανέναν φυσικά δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση στο χώρο που είχε αποκλειστεί και όλοι από μακριά παρακολουθούσαν την πορεία των ερευνών, δίνοντας τις δικές τους ερμηνείες.

Γύρω στις 8.15 το πρωί μία κλούβα των ΜΑΤ τοποθετήθηκε διαγωνίως στη γωνία της οικοδομής προκειμένου να μην υπάρχει οπτική επαφή των διερχομένων, ενώ επίσης ένα μικρότερο πουλμανάκι της Αστυνομίας τοποθετήθηκε από την πλευρά της Ιασονίδου για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Μέσα στα «υπό αποκλεισμό» οικοδομικά τετράγωνα οι ιδιοκτήτες των σπιτιών είχαν βγει στα μπαλκόνια τους, ενώ άλλοι έκλεισαν ερμητικά τις εισόδους των σπιτιών τους, υπακούοντας στις εντολές της Αστυνομίας που είχε ρητές εντολές να μην επιτρέπει την είσοδο στο χώρο σε κανέναν. Μετά από οδηγίες της Αστυνομίας παρέμειναν κλειστά χθες μία επιχείρηση χρωμάτων που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο της οικοδομής όπου εντοπίστηκε η γιάφκα, καθώς και ένα οβελιστήριο που γειτνιάζει με την οικοδομή. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ούτε σήμερα θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους, απόφαση που ωστόσο για τους ίδιους σημαίνει οικονομική επιβάρυνση εξαιτίας της απώλειας εσόδων που θα υποστούν.

Από νωρίς χθες το απόγευμα οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που βρίσκονται στα οικοδομικά τετράγωνα που έχουν αποκλειστεί στις μετακινήσεις τους επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα, καθώς τα μέτρα στην περιοχή είναι δρακόντεια.

Πέσαμε από τα σύννεφα…

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι περισσότεροι περίοικοι δήλωναν έκπληκτοι αλλά και τρομαγμένοι, αφού στο άκουσμα ότι βρέθηκε γιάφκα τρομοκρατών για τους ίδιους ήταν αναπόφευκτοι οι διάφοροι συνειρμοί. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ενώ από την Κυριακή το βράδυ υπήρχε έντονη κινητικότητα στην περιοχή, την ώρα της επιχείρησης κανείς δεν αντιλήφθηκε τίποτα. Όσοι ξύπνησαν πολύ πρωί για να μεταβούν στην εργασία τους ενημερώθηκαν από την Αστυνομία για τα σχετικά, ενώ άλλοι άρχισαν να συνειδητοποιούν τι συμβαίνει αφού άκουσαν τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδονταν από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικά.

«Παγώσαμε μόλις το πρωί ενημερωθήκαμε ότι στη γειτονιά μας κυκλοφορούσαν τρομοκράτες και μάλιστα είχαν κρυμμένο βαρύ οπλισμό. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και όπως είναι φυσικό όλοι είμαστε ανάστατοι διότι έχουμε μικρά παιδιά και δυστυχώς δίπλα μας συμβαίνουν τέτοια πράγματα» τόνισε στον «Τ» η Αγγέλα Κατσαρού, που διαμένει πολύ κοντά στην επίμαχη οικοδομή.

«Η Νέα Ιωνία είναι ήσυχη περιοχή. Εγώ ενημερώθηκα για το συμβάν από την τηλεόραση και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι τόσο κοντά, σχεδόν δίπλα μας, συμβαίνουν τέτοια πράγματα» τόνισε από την πλευρά του ο Βασίλης Μακρίδης.

Στη διασταύρωση των οδών Ελλησπόντου με Ιασονίδου το καπνοπωλείο της γειτονιάς μετατράπηκε σε «στέκι» όλων όσων έσπευδαν στην περιοχή για να δούνε από κοντά τι συμβαίνει. Ο κ. Τρύφωνας, συνταξιούχος που διαμένει στη γειτονιά, ήταν αποσβολωμένος καθώς ήταν καθημερινά θαμώνας του καφενείου που λειτουργεί στο ισόγειο της οικοδομής που βρέθηκε η γιάφκα.«Έπεσα από τα σύννεφα. Εμείς πίναμε καφέ στο καφενείο και από πάνω μας οι τρομοκράτες δούλευαν. Κανείς μας δεν είχε υποψιαστεί τίποτα. Άμα τους δείξει η τηλεόραση μπορεί να θυμηθούμε πρόσωπα, αλλά έτσι πού να φανταστεί κανείς όταν βλέπει κάποιον τι κρύβει τελικά» θα πει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Εγώ μένω στην Ελλησπόντου 33 ολόκληρα χρόνια, ποτέ δεν είχαμε ακούσει τίποτα. Είναι λογικό να φοβηθούμε και να είμαστε τρομαγμένοι. Ξυπνήσαμε το πρωί και ξαφνικά διαπιστώσαμε ότι είμαστε «υπό κλοιό», διότι βρέθηκε γιάφκα» λένε με τη σειρά τους άλλοι περίοικοι της γειτονιάς που παρακολουθούν εκ του μακρόθεν φυσικά την εξέλιξη της επιχείρησης.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου