ΤΟΠΙΚΑ

Σφραγίζονται παιδότοποι ~ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ

σφραγίζονται-παιδότοποι-στο-δημο-βολ-449643

Εντοπίστηκαν 3 παιδότοποι που λειτουργούν χωρίς άδεια

Στο σφράγισμα τριών παιδότοπων στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, προχωρά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Η σκιά του τραγικού θανάτου του 13χρονου στο λούνα παρκ του Ελληνικού, δεν αφήνει περιθώρια… επιλογής στα μέλη της επιτροπής, που γνωρίζουν ότι πρόκειται για χώρους που λειτουργούν συμπληρωματικά σε καταστήματα εστίασης για να απασχολούνται τα παιδιά όσο οι γονείς τους απολαμβάνουν τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιουνίου, στη μία το μεσημέρι, συνεδριάζει η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Βόλου, η οποία μεταξύ άλλων θα εξετάσει το σφράγισμα τριών παιδότοπων που λειτουργούν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, σε περιφραγμένους χώρους καταστημάτων εστίασης.

Πρόκειται για παιδότοπους που λειτουργούν στον εξωτερικό χώρο καφετέριας – ουζερί – ταβέρνας στο Αλσος της Ν. Ιωνίας, σε καφετέρια στο Φυτόκο και σε ψητοπωλείο – ουζερί – καφετέρια στο Σέσκλο.

Στην πρώτη περίπτωση αναμένεται να σφραγιστεί ένα τραμπολίνο και σπιτάκια που έχουν τοποθετηθεί για να παίζουν οι μικροί «θαμώνες». Λουκέτο αναμένεται να μπει και στη δεύτερη περίπτωση παιδότοπου στον οποίο λειτουργούν φουσκωτά, softplay αλλά και στον τρίτο παιδότοπο όπου υπάρχουν κούνιες και τσουλήθρες.

Εκτός των επικείμενων λουκέτων, οι ιδιοκτήτες των τριών καταστημάτων εστίασης κινδυνεύουν επίσης και με την επιβολή διοικητικών προστίμων ύψους 10.000 ευρώ.

Ανακλήσεις αδειών

Νωρίτερα σε… καλοκαιρινές διακοπές, αναμένεται όμως να βγουν ιδιοκτήτες και προσωπικό τριών καταστημάτων εστίασης στο Βόλο. Η επιτροπή ποιότητας ζωής, αναμένεται να αποφασίσει την ανάκληση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας, ενός καφενείου στη Ν. Ιωνία που λειτουργεί χωρίς άδεια ως σνακ μπαρ – ουζερί, ενός εστιατορίου στην Αλοννήσου που δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας αλλά και ενός κέντρου διασκέδασης στη Λαχανά για ηχορύπανση.

Πέραν των λουκέτων στα μαγαζιά, η επιτροπή θα εξετάσει και την αφαίρεση άδειας μουσικής σε πέντε περιπτώσεις καταστημάτων εστίασης, δύο στην Κουμουνδούρου, ενός στη Γαμβέτα, ενός στην Ιωλκού και ενός στη Μπόρελ που είτε είναι υπότροποι για ηχορύπανση είτε εντοπίστηκαν να λειτουργούν μετά τις 3 τα ξημερώματα, οπότε και λήγει ο χρόνος παράτασης του ωραρίου για τη μουσική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου