ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του Πρωτέα προς το Μαντούδι

ξεκίνησαν-τα-δρομολόγια-του-πρωτέα-πρ-449630

Η πρεμιέρα συνοδεύτηκε με εκδηλώσεις

Ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ «Πρωτεύς» της ΑΝΕΣ που συνδέουν τα νησιά των Βορείων Σποράδων με το Μαντούδι Ευβοίας μέσα σε εορταστικό κλίμα από πολιτιστικούς συλλόγους.

Με χορό, αγιασμό και αδελφοποίηση πολιτιστικών συλλόγων ξεκίνησαν τα δρομολόγια του «Πρωτεύς» από και προς το Μαντούδι Ευβοίας, συνδέοντας περισσότερους προορισμούς. Συγκεκριμένα, στις 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής το Ε/Γ-Ο/Γ «Πρωτεύς» της εταιρείας ΑΝΕΣ κατέπλευσε στο λιμάνι του Μαντουδίου αποβιβάζοντας 60 Γλωσσιώτες.

Εκεί, ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Γλώσσας προχώρησε στην πρώτη φάση αδελφοποίησής του με τον πολιτιστικό σύλλογο Μαντουδίου. Εκτός από τοπικούς χορούς κατά τους οποίους τα μέλη φορούσαν τις παραδοσιακές ενδυμασίες, οι πολιτιστικοί σύλλογοι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και τοπικά προϊόντα. Πέρα από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Γλώσσας, στην «αποστολή» αδελφοποίησης συμμετείχαν και αρκετοί παραγωγοί. Συγκεκριμένα, συμμετείχε η επιχείρηση Κυρά Λένη με τοπικές πίτες, η επιχείρηση παραγωγής τοπικών προϊόντων «Η Νησιώτισσα», η επιχείρηση παραγωγής προϊόντων περιποίησης «Ευθαλία», η σαπωνοποιία του κ. Γρυπιώτη. Επίσης, τον πολιτιστικό σύλλογο συνόδευε και ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Γλώσσας.

Τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση χαιρέτησε ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, κ. Ανέστης Ψαρρός, ενώ τελέσθηκε και ο αγιασμός της γραμμής από τον ιερέα.

Στις 20:30 οι Γλωσσιώτες αναχώρησαν από το λιμάνι του Μαντουδίου, ανανεώνοντας το ραντεβού με τον πολιτιστικό σύλλογο στα μέσα του Αυγούστου στη Γλώσσα για τη δεύτερη φάση αδελφοποίησης των δύο συλλόγων ενώ έχουν προγραμματίσει κοινές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα σε διάφορες εκδηλώσεις.

Η γενική γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας, κ. Αθηνά Ντάκη, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «Ηταν μια εξαιρετική εμπειρία. Πάνω από 500 άτομα μας επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. Ημασταν τόσο κοντά σε απόσταση και πλέον με τη νέα γραμμή ερχόμαστε σε επαφή με άλλα πολιτιστικά στοιχεία».

Τρεις φορές την εβδομάδα

Το Ε/Γ-Ο/Γ «Πρωτεύς» θα προσεγγίζει το λιμάνι του Μαντουδίου τρεις φορές την εβδομάδα και, συγκεκριμένα, κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου