ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση από την Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ

εκδήλωση-από-την-τομεακή-επιτροπή-μαγ-446202

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στην παραλία Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο

«Οι θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία του περιβάλλοντος στον αντίποδα της Πράσινης Καπιταλιστικής Ανάπτυξης» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 8μ.μ., στην παραλία του Βόλου, μπροστά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Αντώνης Ραλλάτος, υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος της Κ.Ε. και μέλος της Κ.Ε.Ο.Ε. του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής: Οι πρόσφατες πυρκαγιές, παρά τις μεγαλοστομίες των κομμάτων που στηρίζουν την Πράσινη Καπιταλιστική Ανάπτυξη, αποκάλυψαν τις καταστροφικές συνέπειες της στρατηγικής της Ε.Ε. για το περιβάλλον καθώς και τις εγκληματικές ευθύνες όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που νομοθέτησαν και εφάρμοσαν τις περιβαλλοντοκτόνες κατευθύνσεις για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Είναι φανερό ότι η λεγόμενη κλιματική αλλαγή χρησιμοποιείται και ως το νέο πρόσχημα για τη δικαιολόγηση κάθε καταστροφής. Η αντιμετώπισή της επιδιώκεται να γίνει μέσο της «πράσινης» μετάβασης και του ευρωπαϊκού «green new deal» («ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία»), που αποτελεί τη νέα στρατηγική κερδοφόρα διέξοδο για το κεφάλαιο. Από την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ μέχρι τα καμένα δάση και σπίτια του καλοκαιριού, συγκεντρώνονται όλο και περισσότερες τραγικές αποδείξεις ότι η «Πράσινη Ανάπτυξη» φέρνει μόνο μαύρο χρώμα στη ζωή και στην υγεία του λαού.

Την ίδια στιγμή η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε πως «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό», αποτελεί ανάσα αισιοδοξίας αλλά και οδηγό για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι λαϊκές οικογένειες.

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές για το περιβάλλον, αποκαλύπτοντας το χαρακτήρα των μέτρων όλων των κυβερνήσεων και οργανώνοντας την εργατική και λαϊκή αντεπίθεση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου