ΤΟΠΙΚΑ

Πλούσια η δράση της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Μάρτιο

πλούσια-η-δράση-της-κινητής-μονάδας-το-44607

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με δήμους, φορείς και Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα συνέχισε τον Μάρτιο τις προγραμματισμένες δράσεις του, με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από νόμιμες και παράνομες ουσίες.

Η Κινητή Μονάδα είχε σταθερή παρουσία σε εβδομαδιαία βάση στην Καρδίτσα και σε δεκαπενθήμερη βάση στα Φάρσαλα και στην Ελασσόνα, όπως επίσης και στο Δήμο Τεμπών. Συνεχίστηκαν οι ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τους Δήμους, με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

Το προσωπικό της συνέχισε τις εξωτερικές παρεμβάσεις στο Βόλο και ειδικότερα στην περιοχή του Αναύρου, έχοντας σταθερή παρουσία, ώστε να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών σε όσους το έχουν ανάγκη.

Μεταξύ άλλων, ολοκλήρωσε τις συναντήσεις σε σχολεία της Καρδίτσας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων, στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε διαγωνισμό αφίσας με θέμα: “Ζωγραφίζοντας τη ζωή, μπορώ ν’ αλλάξω, να ονειρευτώ, να μάθω να ζω χωρίς εξαρτήσεις“.

Ακόμη, τα στελέχη της Κινητής Μονάδας πραγματοποίησαν συνάντηση με την κοινωνική Λειτουργό – προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Τεμπών Πανωρέα Τσικλιτάρη, για τον σχεδιασμό δράσης στη Σχολική κοινότητα Πυργετού. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον διευθυντή του Γυμνασίου Πυργετού, Νικόλαο Χαντζάρα.

Επίσης, συναντήθηκαν με τον γραμματέα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, Βάιο Θεοχαρόπουλο και με τον αξιωματικό της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας Λάμπρο Κολοσούσα, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία και το σκοπό της Κινητής Μονάδας και μία ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στην κεντρική πλατεία του Δήμου Αγιάς σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Αγιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου