ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένοι οι έλεγχοι της τροχαίας από τον Ιούνιο

αυξημένοι-οι-έλεγχοι-της-τροχαίας-από-445906

Εκκληση του διοικητή για συμμόρφωση των οδηγών στον ΚΟΚ

Εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι της τροχαίας Βόλου ενόψει της θερινής περιόδου που ξεκίνησε τον Ιούνιο, σύμφωνα με το διοικητή της τροχαίας Βόλου, κ. Αθανάσιο Κουλούρη.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Η τροχαία Βόλου έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους της με σκοπό αρχικά να λειτουργήσει αποτρεπτικά-προληπτικά και στη συνέχεια διαπιστωτικά στις παραβάσεις που παρατηρούνται. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συχνότερες επικίνδυνες παραβάσεις είναι η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κατά την προσπέραση, η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας και η οδήγηση χωρίς προστατευτικό κράνος.

Ο κ. Κουλούρης επισήμανε τον κίνδυνο που προκύπτει από τη μη συμμόρφωση των οδηγών και των επιβαινόντων, κυρίως των μοτοποδηλάτων και των μοτοσυκλετιστών, στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, τόσο οδηγοί όσο και επιβάτες αποφεύγουν τη χρήση του προστατευτικού κράνους με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, ακόμα και της ζωής τους, σε περίπτωση που το όχημά τους εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα.

Ο διοικητής της τροχαίας Βόλου συνιστά στους επιβαίνοντες την πλήρη συμμόρφωσή τους με τον ΚΟΚ προκειμένου να μειωθούν ακόμη και να μηδενιστούν τα τροχαία ατυχήματα.

Στα ίδια επίπεδα

Σύμφωνα με την ημερήσια ανάλυση των τροχαίων ατυχημάτων που δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της τροχαίας, από την αρχή του έτους μέχρι τις 18 Ιουνίου βεβαιώθηκαν 4.562 τροχαία ατυχήματα ενώ για την ίδια χρονική περίοδο για το 2013 σημειώθηκαν 4.856 τροχαία ατυχήματα.

Συνολικά, το 2013 σημειώθηκαν 10123 τροχαία ατυχήματα και ο αριθμός των θυμάτων (τραυματιών και νεκρών) συνολικά ανήλθε στα 12.188.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου