ΤΟΠΙΚΑ

Σε αγώνα κατά των ναρκωτικών καλούν φορείς ενόψει της σημερινής ημέρας

σε-αγώνα-κατά-των-ναρκωτικών-καλούν-φο-445555

Κάλεσμα κατά των ναρκωτικών και πρόσκληση σε μαζική πάλη με σύνθημα «Ζωή Ολόκληρη – Οχι με δόσεις» απηύθυναν μέλη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ χτες από το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Η εκπρόσωπος της ΟΓΕ, κ. Ρίτσα Κουτή, επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ότι τα ναρκωτικά δεν διαχωρίζονται σε σκληρά ή μαλακά και πως η θέση απέναντί τους είναι μάχη ανάμεσα στην εργατική και στην αστική τάξη για τον έλεγχο της νεολαίας την οποία το εκμεταλλευτικό σύστημα προβάλει στους νέους τη ναρκωκουλτούρα ως τρόπο ζωής. Επίσης, ανέφερε πως από τη μία πλευρά, η κυβέρνηση παρέδωσε την πρόληψη και την περίθαλψη στις ΜΚΟ και σε επιχειρηματίες και από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση διοργανώνει ναρκωφεστιβάλ και μιλάει για την αυτοδιάθεση του σώματος.

Επιπλέον, η βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, η φτώχεια, η ανασφάλεια, οι χαμηλοί μισθοί, αύξηση της ανεργίας αναφέρθηκαν ως οι ρίζες του προβλήματος.

Τέλος, η κ. Κουτή εξέφρασε το αίτημα για τον τομέα της πρωτογενούς πρόληψης με τη δημιουργία ενός δημόσιου και ενιαίου φορέα που θα παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης καθώς και η εγκατάλειψη της διακίνησης «υποκατάστατων» μέσα από το σύστημα Υγείας.

Η πρόεδρος του τμήματος Προσχολικής Αγωγής και εκπρόσωπος του ΜΑΣ, Στέλλα Ιωαννίδου, ανέφερε πως το ΜΑΣ καλεί τους νέους να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους μέσα από ενημερώσεις που προωθούν στις σχολές.

Σήμερα, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στο πάρκο πίσω από τον Αγιο Κωνσταντίνο με μοίρασμα ανακοίνωσης. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τις μητέρες ενώ, παράλληλα, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με θέμα: Μαθαίνω πού λέω ναι και πού όχι, Στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις & Έχω φίλους που τους αγαπώ και μ’ αγαπάνε. Φοιτήτριες του ΜΑΣ θα κάνουν με τα παιδιά διάφορα δρώμενα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου