ΤΟΠΙΚΑ

Συνέλευση για την κατανομή των σχολείων

συνέλευση-για-την-κατανομή-των-σχολεί-445437

Σε ομάδες και όμορες ομάδες, συγκαλεί η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου

Για την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Βόλου, ορίστηκε η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας προκειμένου οι καθηγητές να καταλήξουν σε μια ενιαία πρόταση για την κατανομή των σχολείων της Μαγνησίας σε ομάδες και όμορες ομάδες.

Η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο θα γίνει καθεστώς, εκτιμά ότι η υπάρχουσα δομή Ομάδων και Ομορων Ομάδων με βάση τις οποίες θα γίνουν οι τοποθετήσεις δεν είναι λειτουργική και επιτείνει το πρόβλημα.

Κατέληξε λοιπόν σε τέσσερις προτάσεις προκειμένου να απαλειφθεί το φαινόμενο του εκπαιδευτικού – περιηγητή.

Για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, προτείνεται μία περιοχή τοποθέτησης ανά νησί. Για τη χερσαία Μαγνησία, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, η πρώτη πρόταση αφορά στο χωρισμό του νομού σε τρεις περιοχές ανάμεσα στις οποίες μπορούν να μετακινούνται οι καθηγητές: μία Βελεστίνου – Αλμυρού, μία στο Βόλο και μία στο Πήλιο.

Η δεύτερη λύση έρχεται να προτείνει πέντε περιοχές τοποθέτησης ανά καλλικρατικό δήμο.

Μεγαλύτερο κατακερματισμό στους ίδιους τους καλλικρατικούς δήμους προτείνεται βάσει της τρίτης λύσης (στο Δήμο Βόλου για παράδειγμα, να υπάρχουν περιοχές τοποθέτησης στη Ν. Ιωνία, στη Ν. Αγχίαλο, στο Βόλο κ.τ.λ.).

Υπόψη της Γενικής Συνέλευσης θα τεθεί και η πρόταση να παραμείνουν οι ομάδες ως έχουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου