ΤΟΠΙΚΑ

«Εμφύλιος» για τη μη εκλογή βουλευτή στο ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας

εμφύλιος-για-τη-μη-εκλογή-βουλευτή-σ-445174

Βολές Χαυτούρα κατά Τσιώμου για το χαμηλό ποσοστό και αλληλοκατηγορίες συνυποψηφίων

«Εμφύλιος» στο τοπικό Κίνημα Αλλαγής. Η μη εκλογή βουλευτή στη Μαγνησία ήταν η σπίθα που άναψε το φιτίλι της εσωστρέφειας στους κόλπους του κόμματος στον Βόλο. Χθες άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, με αλληλοκατηγορίες μεταξύ συνυποψηφίων και κόμματος.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ο Νίκος Χαυτούρας, πρώτος σε ψήφους στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, με αφορμή τα χαμηλά ποσοστά του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία καταφέρθηκε εναντίον της Νομαρχιακής και της γραμματέα του κόμματος Φούλης Τσιώμου. Η γραμματέας της τοπικής οργάνωσης απάντησε «ανταποδίδοντας» τα πυρά που δέχτηκε από τον υποψήφιο βουλευτή.

Η αντιπαράθεση όμως συνεχίστηκε, καθώς παρενέβη και ο έτερος υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος ξιφουλκώντας δημοσίως στον ΑSTRA κατά του Ν. Χαυτούρα έβαλε στο κάδρο της αντιπαράθεσης… τον Δήμο Βόλου και τη δημοτική αρχή Αχ. Μπέου.

Κατηγόρησε τον κ. Χαυτούρα ότι «ήρθε στο ΚΙΝΑΛ, επειδή δεν τον έκανε βουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «διχάζει τη δημοκρατική παράταξη, στηρίζοντας τη δημοτική αρχή Μπέου, που υβρίζει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ», όπως είπε, για να του απαντήσει ο Ν. Χαυτούρας ότι «τα προσωπικά του προβλήματα με τη δημοτική αρχή δεν αφορούν στη δημοκρατική παράταξη».

Στη σκιά του κλίματος εσωστρέφειας, που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής στον Βόλο. Θα προηγηθεί μεθαύριο Παρασκευή η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στην Αθήνα, όπου θα κληθούν και τα τοπικά μέλη του ανώτερου οργάνου να υποβάλουν την πολιτική τους έκθεση για τον τοπικό εκλογικό απολογισμό.

Πυρ κατά Νομαρχιακής

Ο πρώτος σε ψήφους του βουλευτικού ψηφοδελτίου Νίκος Χαυτούρας, μιλώντας χθες διαδοχικά στην ΕΡΑ Βόλου και στην τηλεόραση του ASTRA, χαρακτήρισε «μίζερο» το εκλογικό αποτέλεσμα στη Μαγνησία και επέρριψε ευθύνες στη Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής τόσο για το χαμηλότερο σε επίπεδο Θεσσαλίας ποσοστό, όσο και για τη μη εκλογή βουλευτή στον νομό.

«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο να παραμένει αλώβητος και εμείς να είμαστε ευχαριστημένοι. Μία ολόκληρη 10ετία το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής έχουν μείνει χωρίς έδρα στη Μαγνησία και αυτό είναι απώλεια για τον νομό. Αυτή η κατάσταση πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Για το μίζερο αποτέλεσμα στη Μαγνησία υπάρχουν ευθύνες. Μόνο αν κάνουμε σωστή ανάλυση για το τι έφταιξε μπορούμε να πάμε μπροστά», συνέχισε ο κ. Χαυτούρας.

«Πιστεύω ότι σε τοπικό επίπεδο θα γίνουν η ανάλυση και ο απολογισμός, η ΝΕ έχει ευθύνες και όλοι όσοι είχαν αναλάβει τον προεκλογικό σχεδιασμό. Οταν εμείς έχουμε το χαμηλότερο ποσοστό στη Θεσσαλία το θέμα είναι σοβαρό. Δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστο», σημείωσε ο Ν. Χαυτούρας.

Κατήγγειλε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν υπήρξε σύμπνοια στο ψηφοδέλτιο και ότι η γραμματέας της ΝΕ Φούλη Τσιώμου υπονόμευε την υποψηφιότητά του και μεροληπτούσε υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου.

«Είναι σ’ όλους γνωστό ότι δεν ήμουν ποτέ επιλογή της γραμματέως. Δεν το έκρυψε άλλωστε ότι δεν με ήθελε στο ψηφοδέλτιο για αυτό και λειτούργησε μεροληπτικά υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, τον οποίο συνόδευε παντού» πρόσθεσε για την κ. Τσιώμου ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας.

Ανταπέδωσε… η Φούλη Τσιώμου

«Ο κ. Χαυτούρας δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται και να επιρρίπτει ευθύνες. Ας κάνει πρώτα την αυτοκριτική του. Οργανώναμε κλιμάκια και δεν συμμετείχε σχεδόν ποτέ. Προτίμησε να παίρνει ευχές από εκεί που δεν έπρεπε… για τα ψηφαλάκια και θόλωνε την εικόνα του ΚΙΝΑΛ στον κόσμο. Ο «καθαρός» κόσμος του Κινήματος και του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε τον κ. Χαυτούρα», ήταν το πρώτο σχόλιο της κ. Τσιώμου, η οποία προχωρώντας ακόμη πιο πέρα υποστήριξε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως «είναι απαράδεκτο να επιρρίπτονται ευθύνες στη ΝΕ, όταν προεκλογικά δεν υπήρξε σεβασμός στις αποφάσεις των κομματικών οργάνων».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της γραμματέως της ΝΕ ΚΙΝΑΛ ο Ν. Χαυτούρας στον ASTRA ανέφερε: «Οι δηλώσεις της κ. Τσιώμου είναι ατυχείς. Εκείνη δεν έκανε όπως έπρεπε τη δουλειά της. Εχει πικρία γιατί δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα. Πρέπει όμως να αναλάβει τις ευθύνες της, όπως και όλοι όσοι εκ μέρους του κόμματος είχαν την ευθύνη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η κόντρα Χαυτούρα – Αναστασίου

Στον απόηχο των επικριτικών δηλώσεων του κ. Χαυτούρα κατά της Νομαρχιακής, σημειώθηκε ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ του ιδίου και του συνυποψηφίου του Γ. Αναστασίου, ο οποίος έσπευσε να στηρίξει εμμέσως τη Νομαρχιακή Επιτροπή και να επιτεθεί στον κ. Χαυτούρα παρεμβαίνοντας στη μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή του ASTRA που ήταν καλεσμένος ο Ν. Χαυτούρας.

«Ο κ. Χαυτούρας ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και επειδή δεν έγινε βουλευτής ήρθε πρόσφατα στο Κίνημα Αλλαγής. Οι εκλογές όμως δεν είναι πολιτικό πλυντήριο για κανέναν. Το ότι είναι πρώτος σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο δεν σημαίνει ότι μπορεί να εφορμήσει στο ΚΙΝΑΛ και να επιβάλλει τις απόψεις του, ενώ πήγαινε και έβγαινε φωτογραφία με τον κ. Μπέο, που είναι ο υβριστής του Γιώργου Παπανδρέου και άλλων στελεχών της παράταξής μας πανελλαδικά, αλλά και στον Δήμο Βόλου. Δεν επιτεύχθηκε η πολιτική μου εξόντωση. Είμαι εδώ και θα συνεχίσω να μάχομαι», σημείωσε ο κ. Αναστασίου.

Απαντώντας ο Νίκος Χαυτούρας on air και σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Αναστασίου επισήμανε: «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τα όσα λέει. Εχουμε ιστορικό με τον κ. Αναστασίου, που ως δημοσιογράφος με έχει συκοφαντήσει πολλές φορές με τα γραπτά του. Μπερδεύει όμως την πολιτική με τα προσωπικά του βιώματα», πρόσθεσε ο κ. Χαυτούρας. «Οι χαρακτηρισμοί κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τη δημοτική αρχή είναι καταδικαστέοι, όμως αυτό είναι άλλο και ο θεσμός του δημάρχου είναι άλλο. Είμαι δημοτικός σύμβουλος και έχω υποχρέωση για το καλό της πόλης και των πολιτών να συνομιλώ με όσους πρέπει», κατέληξε ο κ. Χαυτούρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου